Ministar Lokmić u posjeti Posavskom kantonu: Dogovoreni konkretni poslovi

Federalni ministar za pitanja invalida i boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić posjetio je jučer Vladu Posavskog kantona i ministra za pitanja branitelja ovog kantona Iliju Miškovića.

Posjeta je počela odavanjem počasti poginulim pripadnicima HVO-a, te polaganjem vijenaca na dva spomen obilježja u gradskom parku u Orašju. Uz ministre Lokmića i Miškovića polaganju vijenaca prisustvovali su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Posavskog kantona.

U sjedištu Vlade Posavskog kantona održan je sastanaka s ministrom branitelja PK Ilijom Miškovićem, te s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskoga rata (Udruga dragovoljaca i veterana PK, HVIDR-a PK, Udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskome ratu PK, Udruga nositelja ratnih odličja PK, kao i predstavnik Koordinacije udruga s područja općina Brod, Derventa i Modriča), saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Prilikom ove posjete, ministar Lokmića i kantonalni ministar Mišković su održali i sastanak s predsjednikom Vlade Posavskog kantona Đurom Topićem.

– Posebno mi je zadovoljstvo i čast da sam danas kao gost ministra Ilije Miškovića i predsjednika braniteljskih udruga. Prvi puta sam u Orašju i moram priznati da sam zaista oduševljen i prijatno iznenađen domaćinima, gradom, gostoprimljivošću. Razgovarali smo o klasičnim pitanjima i problemima koja tište braniteljsku populaciju. S ministrom Miškovićem sam najprije obavio razgovor koji se ticao organizacije rada ministarstva, problematike branitelja, potrebe za radnim mjestima u našim grupama odnosno odsjecima koja se tiču evidencija, te dogovorili konkretne poslove koje treba uraditi. Predsjednici udruga su u konstruktivnom razgovoru iznijeli svoje probleme, pitanja i sugestije. Čestitam na svemu onome što su do sada uradili, a ja sam imao priliku izvijestiti o pozitivnim pomacima i rješenjima u korist braniteljske populacije. Među prvim problemima koje smo zatekli kada sam preuzeo ulogu, bio je problem Zakona o demobiliziranim braniteljima, to smo krajem godine uspjeli riješiti i rebalansom budžeta, jeste da smo omogućili dodatna sredstva da ne bi posljednji kvartal isplate egzistencijalne naknade za naše branitelje došao u pitanje. Niz je i drugih pozitivnih pomaka od liječničkih komisija, auta za naše najteže ratne vojne invalide, te usklađivanje osnovice, odnosno koeficijenta za isplatu naših naknada prema braniteljima – istakao je ministar Lokmić.

Ministar Lokmić posjetio je i Brčko distrikt BiH, gdje se sastao sa šefom Odjela za zdravstvo i ostale usluge Asmirom Mujanovićem i šefom Službe boračko invalidske zaštite i civilnih žrtava rata Senadom Bešićem, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.