Ministar Lakić sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH o saradnji u reformskim projektima

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić susreo se jučer u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu sa šefom Ureda Svjetske banke u našoj zemlji Christopherom Sheldonom i njegovim saradnicima.

Šef Ureda Svjetske banke čestitao je ministru Lakiću na imenovanju, te ga informirao o aktuelnim, ali i o budućim projektima ove međunarodne finansijske institucije, naglasivši pri tome da Svjetska banka stoji na raspolaganju ovom ministarstvu i Vladi Federacije BiH i za nove ideje i aktivnosti, posebno u domenu obnovljivih izvora energije. U tom pravcu, Svjetska banka će sa svojim iskustvom, ekspertizom i finasijskim aranžmanima biti i dalje na raspolaganju resornom ministarstvu i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Lakić je pozdravio mogućnost nastavka saradnje u okviru postojećih, ali i budućih projekata vodeći pri tome računa o ravnomjernoj uključenosti svih kantona u Federacije BiH. Posebno je istakao važnost pravične tranzicije kada je u pitanju oblast rudarstva, uz uvažavanje socijalnih prilika lokalnih zajednica pri prelasku i prilagođavanju novoj energetskoj politici.

Sagovornici su se složili da su pred našom zemljom značajni izazovi i procesi u oblastima industrije, energije i rudarstva te da je, u tom kontekstu, potrebno ojačati međusobnu saradnju, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.