Ministar Lakić s predstavnicima Lukavca i Tuzle: Želimo pomoći razvoj lokalnih zajednica

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se sa gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem, v.d. direktorom Rudnika uglja “Kreka” Elnurom Dizdarevićem, te pomoćnicima gradonačelnika Tuzle Jasminom Hasanefendić Šimleša i Miralemom Mulaćem. Sastanku je prisustvovao i glavni federalni rudarsko, termo i elektro-energetski inspektor Ferid Osmanović, te predstavnik Elektoprivrede BiH Edin Lapandić.

– Ključna tema razgovora bila je rješavanje eksploatacionih polja na području gradova Lukavca i Tuzle, te dalje aktivnosti koji će se poduzeti s ciljem ekonomskog razvoja ovih lokalnih zajednica – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Učesnici sastanka su se jednoglasno složili i iskazali volju za smanjenje eksploatacionih polja i zauzeli jedinstveni stav da će svako u okviru svoje nadležnosti poduzeti mjere koje će dovesti do konačnog rješenja problematike, odnosno do mogućnosti za ekonomski razvoj ova dva grada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.