Ministar Lakić razgovarao s predstavnicima sindikata metalskog sektora

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić održao je sastanak sa predsjednikom Sindikata Arcelor Mittal Zenica Rešidom Fetićem. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Kantonalnog odbora sindikata metalaca ZDK Kenan Mujkanović, predsjednik Sindikata metalaca FBiH Almir Salihović i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije navode da su predstavnici sindikalnih organizacija ministra upoznali sa problemima s kojima se susreću kada je u pitanju poslovanje Arcelor Mittala i njihovoj borbi za novi kolektivni ugovor, s obzirom da je prethodni istekao sredinom maja ove godine. Razgovarali su i o povećanju plata, te o nerazumijevanju Uprave ove kompanije o stanju njenih uposlenika.

Ministar Lakić je poručio učesnicima sastanka da resorno Ministarstvo daje punu podršku radničkim pravima i da zajedno sindikat i poslodavac, u ovom slučaju Arcelor Mittal Zenica, trebaju doći do kompromisnog rješenja, te da se nada da će u tom smjeru ići i daljnji razgovori kako bi se situacija u Arcelor Mittalu riješila na zadovoljstvo svih strana, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.