Ministar Lakić: Nastavak uspješne saradnje sa UNDP-om BiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se danas sa v.d. rezidentnog predstavnika UNDP-a BiH Sylvainom Merlenom.

Tokom sastanka se razgovaralo o trenutnoj saradnji i modalitetima buduće saradnje sa posebnim naglaskom na strateške dokumente koji se odnose na projekt pravedne tranzicije energetskog sektora, a koja predstavlja jednu od ključnih aktivnosti na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

V.d. rezidentnog predstavnika UNDP-a BiH Merlen je kazao kako se nada nastavku dobre saradnje UNDP-a i Ministarstva nakon njegovog preuzimanja dužnosti u našoj zemlji i pružio punu podršku naporima ka pravednoj tranziciji energetskog sektora kroz razvojni program UNDP-a.

– UNDP je naš značajni partner i oduvijek smo imali izvanrednu saradnju. Siguran sam da će tako biti i u narednom periodu sa vama na čelu – kazao je ministar Lakić.

On je naglasio da je iskustvo UNDP-a u realizaciji projekata u Bosni i Hercegovini od izuzetne važnosti za naš put ka dekarbonizaciji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.