Ministar Helez upriličio oproštajni susret za ambasadora IR Pakistan u BiH: Naša saradnja je na izuzetno visokom nivou

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, sa saradnicima, sastao se 26. decembra 2023. godine sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan u Bosni i Hercegovini, Nj.E. generalmajorom Akhtarom Jamil Raom, povodom njegovog odlaska sa dužnosti ambasadora IR Pakistan u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim provedenim aktivnostima na polju bilateralno-odbrambene saradnje dvije zemlje, koja se između ostalog ogledala u školovanju i obuci vojnog personala Oružanih snaga BiH na odbrambenim koledžima u IR Pakistan, razmjeni posjeta na visokom nivou, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa dvije zemlje. U tom kontekstu obostrano je iskazano uvjerenje da će se dosadašnji nivo saradnje, koji je bio na izuzetno visokom nivou, nastaviti i u narednom periodu.

Ministar Helez je informirao ambasadora Akhtara o trenutnim aktivnostima MO i OS BiH, te naglasio da institucije odbrane naporno rade na ispunjenju planova vezanih za evropske i euroatlantske integracije. U tom pogledu je naveo da je svaki vid podrške za postizanje tog cilja od velikog značaja.

“U praksi ste dokazali da ste dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine. Naša saradnja je uvijek bila na zavidnom nivou i volio bih da tu saradnju, pored odbrambene, pojačamo i u oblasti namjenske industrije, privrede i turizma. Osim evropskih i euroatlantskih integracija, nama je jako bitan i bliski, srednji i daleki istok i mi gledamo Pakistan kao velikog prijatelja i državu koja je uvijek spremna pomoći Bosni i Hercegovini“, rekao je ministar Helez, poželivši sreću u daljnjem životu i radu odlazećem ambasadoru Raou.

Ambasador Rao naglasio je da će Pakistan uvijek stajati uz Bosnu i Hercegovinu i da nosi prelijepa iskustva iz Bosne i Hercegovine. „Pakistan je jaka vojna sila i u oblasti vojne opreme, tehnologije i obuke. Bosnu i Hercegovinu doživljavam kao svoju domovinu te ćemo i dalje biti tu za vas da ispunimo vaše zahtjeve“, poručio je ambasador Rao, izrazivši zahvalnost na uspješnoj saradnji i podršci u proteklom periodu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.