Sarajevo

Ministar Helez sa predstavnicima organizatora otpora u FBiH

Tom prilikom razgovarano je o utvrđivanju liste organizatora otpora, kao jedne od osnova za pronalaženje zakonskog rješenja kojim bi bila regulisana prava pripadnicima ovoj populaciji.

Slika

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez danas je u Sarajevu održao sastanak sa predstavnicima udruženja „Zelene beretke“, „Patriotska liga BiH“ i „Organizatori i pokretači otpora u FBiH“.

Tom prilikom razgovarano je o utvrđivanju liste organizatora otpora, kao jedne od osnova za pronalaženje zakonskog rješenja kojim bi bila regulisana prava pripadnicima ovoj populaciji.

Predstavnici navedenih udruženja dostavili su liste koje, sa pripadnicima HVO-a podrazumijevaju 560 osoba, organizatora otpora, čije je kreiranje do sada predstavljalo i najveću prepreku u ovom procesu.

Dogovoreno je da, najkasnije do sutra, 17.07.2014. godine udruženja Ministarstvu dostave prijedloge njihovih predstavnika koji će uz predstavnike resornog ministarstva biti dio komisije koja će raditi na izradi Zakona o organizatorima otpora FBiH.

Ministar Helez je istaknuo zadovoljstvo zbog činjenice da su se napokon stvorile mogućnosti za pristupanje kreiranju zakonskog rješenja koji podrazumijeva regulisanje statusa pripadnika ove populacije.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.