Ministar Helez sa braniteljima Zapadnohercegovačkog kantona

Razgovarano je o položaju boračke populacije u Zapadnohercegovačkom kantonu, procesu revizije korisnika boračkih naknada, opstruiranju tog postupka u ove četiri općine i nastavku realizacije Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u tim općinama.

Slika

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez posjetio je jučer općine Ljubuški, Posušje, Grude i Široki Brijeg, gdje se sastao sa braniteljima tog područja.

Razgovarano je o položaju boračke populacije u Zapadnohercegovačkom kantonu, procesu revizije korisnika boračkih naknada, opstruiranju tog postupka u ove četiri općine i nastavku realizacije Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u tim općinama.

Ministar Helez je u izjavi za medije kazao da je veoma zadovoljan održanim sastancima koji su, prema njegovom i mišljenjima branitelja bili vrlo konstruktivni i korisni.

„Vi znate da postoji problem između jednog broja politički izmanipuliranih predsjednika udruga i Ministarstva. Međutim, ja sam od branitelja s tog područja, koji ne podrazumijevaju spomenute predsjednike, stalno dobijao pozive da dođem u ove četiri općine i razgovaram s njima. Na obostrano zadovoljstvo, nakon današnjih susreta i razgovora s braniteljima, mnogi problemi su razriješeni“, izjavio je Helez.

Iskazao je posebno zadovoljstvo zbog srdačnog prijema u Posušju, Grudama, Ljubuškom i Širokom Brijegu.

„Jako mi je drago i ponosan sam što sam u ove četiri općine imao ovako topao prijem, posebno zbog toga što se u javnosti stalno plasira priča da branitelji, pripadnici HVO-a  ne žele ministra Heleza, a današnji susreti dokazuju suprotno“, rekao je ministar Helez tokom jučerašnje posjete Zapadnohercegovačkom kantonu .

Sa potpredsjednikom Federacije BiH Svetozarom Pudarićem i ministrom pravde FBiH Zoranom Mikulićem posjetio je i udrugu „Utjeha“ u Širokom Brijegu, koja zajednički okuplja civilne i vojne invalide, a radi na projektima njihovog zapošljavanja i rehabilitacije na području Zapadne Hercegovine.

Razgovarano je o planovima i projektima koji bi u saradnji sa nadležnim federalnim ministarstvima i Vladom FBiH omogućili zapošljavanje i bolju društvenu integraciju ove populacije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.