Ministar Helez primio vojnog izaslanika SAD brigadira Adamsa: Zajedno je lakše suočiti se s brojnim iskušenjima

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je u službeni posjet primio vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Erica Adamsa.

Sugovornici su ukratko analizirali glavne aspekte bilateralne vojne suradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država u godini koja je na izmaku te obostrano konstatirali kako se suradnja odlično odvija te da je treba i dalje razvijati.

Ministar Helez je ponovio da su SAD ključni saveznik Bosne i Hercegovine na njenom euroatlantskom putu te izrazio zahvalnost za svu potporu koju SAD pruža našoj zemlji.
On se posebno zahvalio na nedavnom uspješnom posjetu NATO-ovog vrhovnog zapovjednika savezničkih snaga za Europu (SACEUR) i zapovjednika Europskog zapovjedništva Oružanih snaga SAD (USEUCOM) generala Christophera Cavolija u Sarajevu.

Ministar Helez i brigadir Adams su se dotakli i procesa novih generalskih postavljenja u Oružanim snagama BiH, problematike sastavljanja vojnog proračuna za narednu godinu te procesa nabava u okviru dalje modernizacije OS BiH.

Sugovornici su konstatovali da bi i u narednoj 2024. godini moglo biti različitih političkih i geostrateških izazova u ovom dijelu svijeta te izrazili obostranu spremnost da zajedničkim radom lakše prebrode bilo kakva iskušenja s kojima se bude trebalo suočiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.