Ministar Haris Vranić počinje proceduru za imenovanje novog Kriznog štaba

Novi ministar zdravstva u Vladi KS Haris Vranić već danas će prvog radnog dana obaviti razgovor sa uposlenicima Ministarstva zdravstva. Brojne su obaveze i odgovornosti ovog ministarstva, a naročito u vrijeme pandemije.

Treba podsjetiti da je Krizni štab Ministarstva zdravstva u ostavci od 4. novembra 2020. godine. Iako je jedan od zaključaka Skupštine KS bio da se imenuje novi Krizni štab u to vrijeme za v.d. ministra zdravstva imenovana je Jasna Agić koja je obavljala i posao ministrice za rad i socijalnu politiku. Iako je Krizni štab nastavio obavljati svoje obaveze i u ostavci, to je prvi prioritet novog ministra.

„Krizni štab će se promijeniti. Vidjet ću kako ćemo rasporediti i koga ćemo uključiti, mislim da tu mora biti i struka. Imena članova ne mogu otkriti, neka znam, sa nekima pregovaram. Svi su zainteresovani, ali se osjećaju zapostavljeni jer ih niko nije pitao do sada. Procedure su jednostavne. Ministar o svemu odlučuje. Vrijeme je da se dosadašnji članovi možda odmore i da novi dođu, sa novim idejama. Nadam se da će se kolege sa KCUS-a priključiti da kreiramo zajednicu za liječenje. U Općoj bolnici redovno komuniciramo sa američkom bolnicom u Istanbulu, prezentiramo im najteže slučajeve i tako korigujemo terapiju za pacijente. Imamo uspjeh značajan – tri pacijenta koja smo skinuli sa respiratora, oporavili su se“, kazao je ministar zdravstva Haris Vranić u utorak navečer za Polis.

nap.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu