Ministar Haris Vranić počinje proceduru za imenovanje novog Kriznog štaba

Novi ministar zdravstva u Vladi KS Haris Vranić već danas će prvog radnog dana obaviti razgovor sa uposlenicima Ministarstva zdravstva. Brojne su obaveze i odgovornosti ovog ministarstva, a naročito u vrijeme pandemije.

Treba podsjetiti da je Krizni štab Ministarstva zdravstva u ostavci od 4. novembra 2020. godine. Iako je jedan od zaključaka Skupštine KS bio da se imenuje novi Krizni štab u to vrijeme za v.d. ministra zdravstva imenovana je Jasna Agić koja je obavljala i posao ministrice za rad i socijalnu politiku. Iako je Krizni štab nastavio obavljati svoje obaveze i u ostavci, to je prvi prioritet novog ministra.

„Krizni štab će se promijeniti. Vidjet ću kako ćemo rasporediti i koga ćemo uključiti, mislim da tu mora biti i struka. Imena članova ne mogu otkriti, neka znam, sa nekima pregovaram. Svi su zainteresovani, ali se osjećaju zapostavljeni jer ih niko nije pitao do sada. Procedure su jednostavne. Ministar o svemu odlučuje. Vrijeme je da se dosadašnji članovi možda odmore i da novi dođu, sa novim idejama. Nadam se da će se kolege sa KCUS-a priključiti da kreiramo zajednicu za liječenje. U Općoj bolnici redovno komuniciramo sa američkom bolnicom u Istanbulu, prezentiramo im najteže slučajeve i tako korigujemo terapiju za pacijente. Imamo uspjeh značajan – tri pacijenta koja smo skinuli sa respiratora, oporavili su se“, kazao je ministar zdravstva Haris Vranić u utorak navečer za Polis.

nap.ba