Banja Luka

Ministar Hadžić u Banjoj Luci razgovarao s ministrom Čubrilovićem

Sugovornici su se saglasili su se da je, u prethodnom periodu, napravljen značajan pomak u izgradnji mreže autoputeva i ukupnom razvoju drumskog saobraćaja

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ministrom  saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o izgradnji autoputeva, ispunjavanju uslova za preuzimanje kontrole neba, digitalizaciji televizije i o drugim temama iz resorne nadležnosti.

Sugovornici su se saglasili su se da je, u prethodnom periodu, napravljen značajan pomak u izgradnji mreže autoputeva i ukupnom razvoju drumskog saobraćaja.

Ministar Čubrilović upoznao je ministra Hadžića da radovi na izgradnji mosta preko rijeke Bosne i dionice autoputa od Doboja do Prnjavora teku planiranom dinamikom, te da se, uskoro, očekuje početak radova na izgradnji autoputa od Prnjavora do Banje Luke.

Ministri su konstatovali da je potrebno dodatno, na diplomatskom nivou, uticati na hrvatsku stranu kako bi se otpočelo sa igradnjom mostova preko rijeke Save, u Gradiški i Svilaju, čime će, nakon izgradnje autoputa na koridoru 5C, biti u ponoj funkciji planirana mreža autoputeva.

U vezi sa kontrolom neba zaključeno je da je potrebno završiti preostale tehničke pripreme kako bi se 1. oktobra preuzela kontrola preleta koja se sada vrši iz Beograda i Zagreba.

Ministri su konstatovali da je neophodno obaviti tehničke preduslove kako bi se izvršila digitalizacija mikrovalnih veza javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini i odašiljača za pokrivanje digitalnim signalom područja Sarajeva, Banje Luke i Mostara.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.