Ministar Dizdar: Za izgradnju infrastrukture u Srebreniku i Doboj Istoku potpisana četiri ugovora

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar potpisao je ugovore sa načelnikom općine Doboj istok Kemalom Bratićem i savjetnikom gradonačelnika Srebrenika Jasminom Vejzovićem, a koji se odnose na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima i opremanje jedne sportske dvorane.

Realizacija odabranih projekata se vrši na osnovu aplikacija na javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a za koje su lokalne zajednice pokazale interes i osigurale učešće.

“Danas smo potpisali ugovore za koje smo najavili da će biti temeljna odrednica ovog Ministarstva, a to su konkretni infrastrukturni projekti kojim se poboljšava kvalitet života povratnika. Obilazeći teren iskazane su nam potrebe povratnika za izgradnjom infrastrukture. Stoga smo pored izgradnje puteva potpisali i ugovor za opremanje fiskulturne sale u općini Doboj Istok, što će obogatiti život i sadržaje povratnika, naročito mladih ljudi”, kazao je ministar Dizdar.

Učešće u projektima daju Grad Srebrenik i Općina Doboj Istok.

“Radi se o nastavku izgradnje i opremanje dvorane u naselju Klokotnica, kao i nastavak izgradnje puta. Ovo je prilika da se zahvalio ministru Dizdaru i Ministarstvu u nastojanju da se u narednom periodu obrati pažnju na ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica”, istakao je Kemal Bratić, načelnik općine Doboj Istok.

Kako je naglasio Vejzović, savjetnik gradonačelnika za infrastrukturu u Gradskoj upravi Srebrenik, odobrena sredstva će biti od značaja za stanovnike ovog područja.

“Odobrena sredstva će nam pomoći u izgradnji dva putna pravca u povratničkim mjestima, što je svakako značajna podrška za Srebrenik i značajno će popraviti kvalitet života povratnika u naselju Špionica”, zaključuje on.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.