Ministar Dizdar u Loparama i Ugljeviku: Završena izgradnja puteva u povratničkim mjestima

Ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar posjetio je općine Lopare i Ugljevik.

Sa načelnicima Radom Savićem i Vasilijem Perićem razgovarao je o infrastrukturnim projektima značajnim za povratničku zajednicu u ovim lokalnim zajednicama.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica završilo je izgradnju i rekonstrukciju nekoliko putnih pravaca, postavljanje rasvjete i instalaciju pumpi za snabdijevanje vodom u povratničkom naselju Koraj.

U naseljima Janjari i Atmačići završeno je i asfaltiranje puta.

“Uvijek rado dolazimo u povratnička mjesta, to je prilika da najbolje vidimo završene projekte, kao i da sagledamo potrebe povratnika kako bismo svoje programe prilagodili njima. Sa ove dvije jedinice lokalne samouprave imamo dobru saradnju. To je svakako rezultat i odnosa načelnika prema povratničkoj zajednici u Loparama i Ugljeviku. Danas smo potpisali i ugovore o podršci Ministarstva za sanaciju šteta od poplava u Loparama. Pozvali smo povratnike i njihove predstavnike da iskoriste pravo učešća na javnim pozivima koje raspisujemo u cilju održivog povratka”, istakao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Dizdar je posjetio i uspješne povratnike – korisnike programa Ministarstva, koji razvijaju svoj biznis i zapošljavaju povratnike.

Tokom današnje posjete ministar Dizdar će se sastati i sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Janja i Bijeljina, gdje će biti govora o budućoj podršci Ministarstva povratnicima u ovom semberskom kraju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.