Ministar Dizdar potpisao ugovore o izgradnji infrastrukture i unapređenju zdravstvenih usluga za povratnike u Stocu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar sa predstavnicima Grada Stolac, Gradskog orkestra Stolac i Doma zdravlja Uzinovići Stolac, potpisao je ugovore o izgradnji infrastrukture, unapređenju zdravstvenih usluga, te očuvanju kulturne baštine u povratničkim mjestima na ovom području.

Ugovor koji je ministar Dizdar potpisao sa gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem odnosi se na izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže prema naselju Uzinovići. Projekt uključuje izgradnju moderne vodovodne i kanalizacione mreže koja će osigurati stabilno snabdijevanje vodom i efikasno odvođenje otpadnih voda, saopćilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

U saopćenju se ističe da je ministar Dizdar i sa predsjednikom Gradskog orkestra Stolac Džemalom Tucakovićem potpisao ugovor koji će omogućiti da Šarića kuća, koja je centar kulturnih i umjetničkih događaja u Stocu, dobije novi krov. Iz Ministarstva napominju da ova historijska građevina ima ključnu ulogu u očuvanju kulturnog naslijeđa grada, kao i da obnova kulturnih spomenika potiče osjećaj pripadnosti i kontinuiteta za povratnike, te doprinosi razvoju kulturnog identiteta lokalne zajednice.

Također, ministar Dizdar je sa v.d. direktoricom Doma zdravlja Uzinovići Azrom Hasić potpisao ugovor čija realizacija uključuje temeljitu rekonstrukciju dijela objekta ovog doma zdravlja i nabavku neophodne medicinske opreme (RTG aparata), navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva. Dodaje se da Dom zdravlja Uzinovići pruža ključne zdravstvene usluge za hiljade povratnika u Stocu, te da je poboljšanje zdravstvenih usluga i pristupa neophodnoj medicinskoj njezi od presudnog značaja za osiguranje kvaliteta života i dobrobiti povratnika.

Projekti se realiziraju putem javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, što potvrđuje posvećenost ovog ministarstva unapređenju infrastrukturnih uslova i podršci povratnicima.

– Potpisani ugovori su od velikog značaja za povratnike u Stocu. Naš cilj je omogućiti im pristojne uslove za život, pristup osnovnim uslugama i očuvanje kulturnog naslijeđa. Vjerujemo da će ovi projekti značajno doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice i osnažiti povratnike da grade bolju budućnost. Kroz izgradnju i obnovu infrastrukture, očuvanje kulturne baštine, te unapređenje zdravstvenih usluga, ovi projekti će donijeti dugoročne koristi za stanovnike Stoca, a posebno za one koji su se vratili da bi obnovili svoje zajednice – istakao je ministar Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.