Ministar Dizdar nakon napada u Gacku: Šovinizam i bježanje od istine i odgovornosti stavljaju metu na čelo žrtvama

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Nerin Dizdar objavio je sinoć na društvenim mrežama da se desio novi napad na povratnike.

Ovaj put to se desilo u Gacku uz upotrebu vatrenog oružja.

– Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama. Kao što smo premijer i ja rekli povratnicima u Gacko prije par dana, naša podrška njima će biti veća i jača nego ikada. Od vlasti entiteta opet tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca.

Od pomoći bi bilo i da prestanu sa širenjem govora mržnje, ali se u to ne uzdamo. U tome ih dalje spriječiti mogu državni pravosudni organi. Ministarstvo će na lice mjesta poslati svoje predstavnike, kako bi se procijenila šteta na stambenom objektu, kao i stanje povratničke porodice, te osigurala sva potrebna podrška – naveo je Dizdar.

Jutros su predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković posjetili su porodicu Krvavac u naselju Gračanica kod Gacka.

Podsjećamo, na stambeni objekat porodice Krvavac pucano je iz vatrenog oružja u noći sa 1. na 2. maj, a čiju izgradnju finansira Ministarstvo.

Tokom posjete iskazana je podrška porodici te će Ministarstvo sanirati nastalu štetu i dodatno podržati povratnike u ovaj kraj, naveo je Dizdar nakon izlaska predstavnika ministarstva na teren.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.