Ministar Dizdar najavio infrastrukturne projekte u Karauli, općina Travnik

Danas je, u okviru radne posjete Srednjobosanskom kantonu, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica , Nerin Dizdar, posjetio Karaulu, jedno od najvećih naseljenih mjesta na području Općine Travnik. Domaćini su mu bili Helez Nijaz, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB, Ljubinka Atanasijević, potpredsjednica Skupštine SBK/KSB, Sifet Mrkonja, koordinator SDP BiH za ovo područje i Almir Jusić, predsjednik Mjesnog odbora SDP BiH Karaula. Ovom prilikom sastao se s mještanima Karaule, predstavnicima Mjesne zajednice Karaula i predstavnicima Osnovne škole u Karauli, gdje su razgovarali o životu u ovom dijelu Općine Travnik i infrastrukturnim prioritetima koji bi olakšali život mještana i barem donekle zaustavili odlazak mladih iz ovog kraja.

Ministru Dizdaru predočeni su najpotrebniji infrastrukturni projekti, među kojim se posebno ističe kompletna sanacija regionalnog puta Turbe – Karaula, koji predstavlja žilu kucavicu cijelog ovog kraja. Također, istaknuta je potreba i za obnovom Osnovne škole u Karauli, te niz manjih projekta koji bi uveliko olakšali život stanovnika ovog kraja.

„Ulaganje u mlade i njihov ostanak u Bosni i Hercegovini prioritet je mog Ministarstva i Vlade F BiH i s tim u vezi, u toku ove godine finansirat ćemo uređenje i osvjetljenje igrališta u Karauli, promjenu stolarije na Osnovnoj školi Karaula i rasvjetu u Lekama. Završetak na sanaciji puta od Turbeta je veći projekt i potrudit ćemo se da ga završimo u narednom, što je moguće kraćem, periodu.“ – istakao je ministar Dizdar zahvalivši se prisutnim mještanima uz obećanje da je ovo samo prva posjeta ovim vrijednim i uspješnim domaćinima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.