MUP ZDK

Ministar Delić pohvalio policajce

Rifat Delić izražava zahvalnost svim policijskim službenicima koji su osiguravali bezbjednost građana

Slika

Tokom proteklih desetak dana, kada su socijalni nemiri na širem prostoru Federacije BiH prijetili narušavanju bezbjednosne situacije i u nekoliko gradova na području Zeničko-dobojskog kantona, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova  pokazali su najviši stepen odgovornosti korektnim i profesionalnim djelovanjem.

S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u ostavci Rifat Delić izražava zahvalnost svim policijskim službenicima koji su osiguravali bezbjednost građana, te kontinuiranim prisustvom i djelovanjem na terenu omogućili neometan rad institucija, javnih ustanova i privrednih subjekata na području Kantona.

"Nažalost, 29 policajaca je u vršenju službene dužnosti zadobilo tjelesne povrede i njima dugujemo posebnu zahvalnosti jer su, rizikujuću sopstvene živote, stali u odbranu građana i njihove imovine. U ime svih kolega želim im brz oporavak i nadam se da više nikada neće morati doći u ovakvu ili sličnu situaciju", poručio je ministar Delić.

On se ovom prilikom zahvalio i građanima koji su svoj protest izrazili na miran i dostojanstven način, svjesni da nasilje ne može nikome donijeti ništa dobro. Vjeruje da su građani shvatili da su svi javni i privredni objekti i institucije zajedničko dobro i u konačnici vlasništvo svih nas.  

Ministar Delić se osvrnuo i na događaj koji je zaprepastio ne samo građane Zenice, nego i cijele BiH pa i šire, u kome je 11-ogodišnja djevojčica bila žrtva brutalnog silovanja na putu iz škole. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a, počinilac ovog stravičnog djela je uhapšen i predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštva ZDK na dalje postupanje. Ovako efikasan rad policije zaslužuje svaku pohvalu, a istovremeno šalje poruku svim eventualnim počiniocima krivičnih djela da ne računaju da mogu proći nekažnjeno. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.