Analiza nastupa

Ministar Damir Mašić primjer političarima kako se ponašati u javnom prostoru

Mašić je gostujući u emisiji, koja se emitira ‘uživo’ i dijaloškog je karaktera, pokazao iskrenost, i otvorenost, te da do pefekcije ima usklađenu verbalnu i neverbalnu komunikaciju, a to se najčešće može postići jedino ako smo uvjereni u ono što govorimo i ukoliko smo apsolutno iskreni

Slika

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić gostujući u emisiji Federalne televizije ‘Odgovorite ljudima’ pokazao se kao sposoban komunikator i kao osoba koja se zna ponašati u javnom prostoru.

Na jednostavan, veoma pristojan i dopadljiv način pokazao je spoj komunikacijskih i intelektualnih kapaciteta.

Mašić je gostujući u emisiji, koja se emitira ‘uživo’ i dijaloškog je karaktera, pokazao iskrenost, i otvorenost, te da do pefekcije ima usklađenu verbalnu i neverbalnu komunikaciju, a to se najčešće može postići jedino ako smo uvjereni u ono što govorimo i ukoliko smo apsolutno iskreni.

Njegova kompletnost ogleda se u argumentiranosti u ponašanju i govoru, veoma izoštrenim logičkim sposobnostima, ali i odmjerenosti u prostoru i vremenu.

Gestikulaciju rukama je upotrebljavao da bi privukao pažnju na ono što govori i gledaocima pomogao da zapamte što više informacija koje čuju.

Po odgovorima se vidjelo da vlada materijom, poznaje tematiku, jasno izražava svoje stavove, logički reaguje i djeluje kao odmjerena i razumna osoba. Bez obzira što su neka pitanja bila ‘teška’ i direktna, davao je iste takve odgovore, replicirajući vješto, brzo i direktno.

Kontakt očima bio je besprijekoran, pažljivo je slušao pitanja i promišljeno davao odgovore, ostavljajući dojam sigurne, iskrene i otvorene osobe.

Pokazane retoričke sposobnosti, elokventnost te usklađanost riječi i pokreta, izbor riječi i jednostavnost prezentiranog, koje se inače stiču pravilnom edukacijom i kontinuiranom praksom, kao i intelektualni kapaciteti kod ovog mladog političara dominirale su u ovom nastupu.

Mašić kompletnim vizuelnim identitetom i nastupom može poslužiti kao primjer ostalim političarima kako se ponašati u javnom prostoru, saopšteno je iz NVO Agencija za političko komuniciranje ‘Polis’…

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.