Ministar Adnan Šteta posjetio Gras: Cilj nam je da građani KS imaju kvalitetan javni prijevoz

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta posjetio je danas KJKP “Gras”, gdje je održao sastanak sa Upravom i Sindikatom preduzeća, kao i sa advokatom Elminom Plećanom, koji zastupa radnike “Gras”-a koji su tužili firmu po kolektivnom ugovoru.

Informisan je i o problemima u funkcionisanju ovog preduzeća, prije svega o nedostatku vozila, nedovoljnoj pokrivenosti linija, kao i nedostatku goriva, preciznije nafte i plina, zbog čega mnoga vozila nisu operativna. Pored toga, razgovarano je i o sistematizaciji i optimalnoj organizacionoj strukturi preduzeća, čija izrada i primjena je u toku.

“Dogovorili smo da već iduće sedmice održimo operativni sastanak na kojem će Uprava preduzeća iznijeti prijedloge o načinu rada i sistematizaciji sa jasnim parametrima i ciljevima. Sa advokatom Plećanom smo se dogovorili da iduće sedmice još jednom prođemo kroz sva otvorena pitanja, kako bi što prije krenuli u implementaciju svega što je do sada dogovoreno. Kao i u prvom mandatu, dat ćemo maksimum da stvorimo pretpostavke da ‘Gras’ u narednom periodu postane respektabilno preduzeće koje će mnogo kvalitetnije poslovati, nego što je to bio slučaj svih prethodnih godina. Cilj nam je da građanima Kantona Sarajevo imaju kvalitetan javni gradski prijevoz, kakav i zaslužuju”, rekao je, ovom prilikom, ministar Šteta.

Podsjetili su i da će resorno ministarstvo u narednom periodu realizovati projekte rekonstrukcije tramvajske pruge, izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, nabavke novih trolejbusa i proširenja trolejbuske mreže do Vogošće.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu