Denis Bećirović

Milorade, poštivanje Ustava BiH znači da podržavaš njen suverenitet i nezavisnost

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, smatra kako se sa izjavama o poštivanju Ustava BiH Milorad Dodik samo blamira.

„Ja se borim za poštivanje Ustava BiH i onoga što je potpisano u Dejtonu“, ponovio je danas još jednom ovu očiglednu neistinu Milorad Dodik.

Milorade, vrijeme je da se prestaneš blamirati i da pogledaš istini u oči. Vrijeme je da politički progledaš i da naučiš šta je izvorni i suštinski dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. Zato Te podsjećam na temeljnu ustavnu obavezu koja glasi:

„Opredijeljeni za suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine u skladu sa međunarodnim pravom“.

Milorade, dozovi se pameti i prestani vući sve ljude u kolektivnu nesreću. Počni čitati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH a ne samo sabrana djela propalih velikosrpskih ideologa čija je ideologija unesrećila čitave generacije. Posebno nauči i šta znači riječ „opredijeljen“. „Opredijeljen“ znači odlučiti se za koga ili za što, prikloniti se čemu, izabrati između dviju ili više mogućnosti. Još preciznije, Milorade, to znači da si prema Ustavu BiH dužan da se odlučiš za državu Bosnu i Hercegovinu, da se prikloniš državi Bosni i Hercegovini i da si između dviju ili više mogućnosti opredijeljen za državu Bosnu i Hercegovinu. Milorade, upravo zbog Tebe i takvih kao što si Ti i postoji u Ustavu BiH riječ „opredijeljen“ i kristalno jasno objašnjenje te riječi.

Milorade, kao što vidiš, u tekstu Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma nema nijednog slova o opredjeljenju za rušenje države Bosne i Hercegovine, separtizam i iredentizam. Zato, Milorade, ili ćeš biti opredijeljen za suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine u skladu sa međunarodnim pravom ili ćeš definitivno postati antidejtonski i antiustavni odmetnik koji se bori protiv međunarodnog i domaćeg prava. Milorade, pamet u glavu, nema treće opcije“, kaže Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.