Vojin Mijatović za FACE TV

Milorad, Bakir, Dragan moraju otići, međunarodna zajednica zna sve o njima

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović pozvao je međunarodnu zajednicu da prestane biti saučesnik i da “izvade šta imaju o Miloradu, Bakiru i Draganu, a imaju puno toga”.

“Gospodo iz međunarodne zajednice vadite sve o njima vi znate sve. Znaju gdje im je imovina, gdje su im sefovi”, kazao je Mijatović za Face TV.

On je istakao kako je BiH potrebna nova politička generacija koja mora imati hrabrosti da sjedne za sto i kaže nama je potrebna funkcionalna država.

“Da razbijemo iluzije o disoluciji BiH, da našim dragim komšijama konačno kažemo poštujemo i Srbiju i Hrvatsku ali ovdje stanite. Sad će malo vaša roba da stane na granicama jer ima bh. roba to je patriotizam, nama trebaju nova radna mjesta, treba nam naš kapital. Treba da kažemo gospdinu Vučiću nemojte nam davati donacije, platite nam za potopljeno zemljište Bajina Bašta sad je taj dug već 80 miliona eura. Treba reći Milanoviću da plate svoje obaveze kod Dubrovnika 2, dajte neka stanu malo vaše cigarete, voda, meso, povrće, jer imamo naše. Takva nam politika treba u BiH”, kazao je Mijatović.

Dodaje da “svi moraju shvatiti da je BiH nedjeljiva država, poštujemo i volimo i Srbiju i Hrvatsku ali tražimo da nas poštuju”.

“Nije mi Beograd centrala, nije mi Zagreb centrala nego je Sarajevo. To je nešto što nam treba kao model opstanka. Odoše ljudi, ode mladost. A kad ova zemlja bude zemlja staraca onda možemo biti i “veliki Srbi i veliki Hrvati i veliki Bošnjaci ali džaba”. Mora se izraditi nova politička generacija i mora u svim političkim partijama. Zato je neophodna politička smjena generacija”, poručuje Mijatović.

On je istakao kako njega zovu izdajnikom jer voli BiH, a “veliki Srbin poklanja ukradenu ikonu”.

Kada je riječ o opoziciji u RS potpredsjednik SDP-a kaže kako im je san da postanu Milorad Dodik.

“Danas je Republika Srpska korisna samo Miloradu Dodiku i njegovoj porodici. Ove politike su nastavak politika iz 90-ih”, kazao je Mijatović.

Dodao je da je sasvim sigurno da će doći do ustavnih promjena kako se BiH bude približavala EU, a da galama Milorada Dodika to neće spriječiti kao što nije spriječila ni formiranje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH itd.

Nap.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu