Blog Edite Sulejmanović

Milanoviću, rat je odavno završen

Edita Sulejmanović kandidatkinja za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo  na svom blogu NAČELNICA ZA SVE NAS  objavila je sljedeće reagiranje povodom izjave Zorana Milanovića.

„Raspirujući nacionalističke tenzije, vjerovatno htijući osvojiti glas više, Zoran Milanović servirao je braniteljima pladanj mržnje i tenzija, začinjen međuregionalnim zatezanjem odnosa. I ostalo je sve na pokušaju. Koliko god potpadali pod utjecaj huškačih ideologija zarad, naravno, vlastitih interesa, čovjek se izdiže iznad davno završenog rata i ratnih dešavanja. A njegovo obraćanje braniteljima bilo je upravo to.

No, drugi dio, onaj puno ekstremniji, Milanovićevu taktiku dovodi u subverzivnu destrukciju države i državnosti na čijem čelu nije! Nažalost, Bosna i Hercegovina je država na čijem čelu dvadeset godina na isti ili sličan način brendiraju svoj imidž nacionalističkih huškača upravo takvi koji su dobijali izbore od strane još uvijek neosviještenih građana.

Bježanje od odgovornosti je učestala pojava kod onih koji su opredijeljeni za kritiku, a nikako za napore iznalaženja rješenja kako poboljšati situaciju u samoj zemlji. Jer kako drugačije dobiti izbore nego raspirivanjem međunacionalnih tenzija, osvrtanjem na prava branitelja (kojih, da smo načisto oni i nemaju), nazivajući druge pogrdnim imenima, sa pogledom na religijsku notu i svakako na davno završen rat.

Vjerujem da Milanovićev stav nije zvanični stav Zagreba te da će i nakon 11. septembra, kada su u Hrvatskoj izbori, Hrvatska kao naš dragi susjed sa kojim smo uvijek rado pili kafu, nastaviti korektnu regionalnu potporu i saradnju. Milanoviću, rat je završen, bujrum na kafu, s nama običnim smrtnicima itekako je moguć dijalog“, navodi se u blogu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.