Sarajevo

Miladin Vidaković novi-stari predsjednik SGV-a

Na Izvještajno-izbornoj skupštini Srpskog građanskog vijeća – pokret za ravnopravnost u BiH, koja je održana danas u Sarajevu, za predsjednika je izabran Miladin Vidaković, dosadašnji predsjednik, a za potpredsjednike Vesna Sardžić, Sretko Radišić i Zoran Cvetkov.

Također, izabran je i novi Upravni odbor od 11 članova i Nadzorni odbor koji čine tri člana.

SGV je na današnjoj skupštini usvojio i Zahtjev za popunu kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH koji će biti upućen CIK-u, OHR-u, OSCE-u i specijalnom predstavniku EU u BiH, od kojih očekuju da poduzmu mjere kako bi bila ostvarena ustavna ravnopravnost Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Skupština je počela svečanim dijelom povodom obilježavanja 22. maja, Dana prijema BiH u UN, a pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Zoran Perković istakao je da je taj datum značajan jer je BiH time nakon gotovo pola stoljća zaokružila put ka državnosti i nezavisnosti koji je počeo u Mrkonjić-Gradu 1943.

Skupštini je, između ostalih, prisustvovao i visoki predstavnik Valentin Inzko koji je kazao da ima razloga za optimizam budući da dva entitetska i državni premijer dobro sarađuju i uz dobru volju mogli bi rješiti postojeća otvorena pitanja, bilo da je riječ o zastupljenosti Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH ili njihovoj nacionalnoj grupi predmeta u obrazovnom sistemu BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.