Mikulić: Tvrdnje Dragana Čovića ukazuju na rastući strah HDZ-a od SDP-a

Povodom izjava koje je Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, svodeći ljevicu na bošnjačku strukturu, a želeći oprobanim nacionalističkim spinom uplašiti Hrvate i distancirati ih od lijevih i probosanskohercegovačkih snaga, reagovao je Zoran Mikulić, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH.

„Tvrdnje Dragana Čovića o ljevici kao bošnjačkoj strukturi, shodno tome, o SDP-u kao isključivo bošnjačkoj stranci, jednako su netačne poput tvrdnji da Hrvata nema u javnom i upravnom životu u Tuzli, što su Jasmin Imamović i GO SDP Tuzla nedavno decidno opovrgnuli.

Ponavljanje ovih laži samo ukazuje na rastući strah HDZ-a i Dragana Čovića od ljevice i SDP BiH. Čović je svjestan da je SDP multietnički tim i da sa ljevicom neće moći dogovarati rasprodaju države kao sa SDA. Demokratski procesi koje je prošao SDP, garantuju da će se više čuti glas svih Hrvata u SDP-u, nego u autokratskom HDZ-u, koji je ugušio svaki oblik drugačije vizije BiH od vizije Dragana Čovića.

SDP od početka okuplja pripadnike svih etnija, bez da svoju politiku temelje na nacionalističkim doktrinama. U državi koja zakonski diskriminira građane, o čemu postoji nekoliko presuda Suda za ljudska prava u Strazburu, SDP je uvijek pronalazio način da ispoštuje zakone, ukoliko ih nije mogao zamijeniti boljim, a istovremeno sadrži mulitetničku supstancu.

Danas, dok HDZ svjesno i namjerno zaboravlja Hrvate sjevernije od Ivan Sedla, SDP se širi i okuplja Hrvate, zajedno sa svim ostalim građanima RS-a, u Proevropski blok, a u Hercegovini okuplja probosanskohercegovačke snage i godinama od Mostara želi napraviti normalan grad.

Tvrdnje Dragana Čovića najbolji su pokazatelj da smo na pravom putu, koji mora biti dugotrajan, ali je put oporavka države BiH i vraćanja stabilnosti u društvo, naspurot haosu kojim se HDZ javno hvali i prijeti svima koji državu vide drugačije od interesnih grupacija okupljenih oko Dragana Čovića“, navodi Mikulić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.