Mijatović u posjeti: Gračanica može poslužiti za primjer kako se privredno razvijati

Ministar poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović je boravio u Gračanici, koju je posjetio među prvim lokalnim zajednicama iz razloga, kako je izjavio, što ova sredina može poslužiti za primjer kako se sa dobrim idejama i sposobnim privrednicima, može ići naprijed.

Tri industrijske zone

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić izjavio je da Gračanica privredni razvoj bazira u tri idustrijske zone, a grad je dobar partner privrednicima.

Uz to Gračanica je i sajamski grad. Helić je istakao kako očekuje podršku Ministarstva poduzetništva i obrta u organizaciji sajma koji će se održati krajem septembra. Gračanički sajam i jeste sajam poduzetništva i obrta.

Nedostatak radne snage

Nakon gradske uprave, ministar Mijatović, posjetio je i uspješnu kompaniju „Variplast“ koja se bavi preradom plastike i koja u posljednje vrijeme bilježi izvanredne rezultate u izvozu svojih proizvoda. Vlasnik ove firme Mujo Hasić je ovom prilikom istakao kako je generalno u BiH, pa tako i u Gračanici, evidentan nedostatak radne snage, pa bi u tom smislu trebalo pojednostaviti postupak uvoza radnika.

– Privredu treba osloboditi parafiskalnih nameta, ali i pomoći mala preduzeća – istakao je Hasić.

Vojin Mijatović je u Gračanici iznio mnogo optimističnih izjava, kada je riječ o privrednom razvoju, jer, kako je izjavio, sredstava ima, a sada je do privrednika da s Ministarstvom uspostave bolju komunikaciju, da apliciraju na projekte, posebno one u energetskoj efikasnosti, utopljavanju zgrada, izgradnji solarnih panela, nabavci toplotnih pumpi.

– Moja je vizija da će se ovo ministarstvo potpuno otvoriti prema privrednicima, da će se raditi transparentno, na dobrobit privrednika i u konačnici svih građana. Već 12. juna, Ministarstvo poduzetništva i obrta Federacija BiH raspisuje javni poziv za dodjelu 28 miliona maraka, na godišnjem nivou, za mala i srednja poduzeća, za potrebe razvoja poslovnih zona i konkuretnosti – izjavio je ministar Mijatović u Gračanici.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.