Mijatović: SNSD doveo u poziciju izolacije prevashodno srpski narod u BiH

Zamjenik premijera FBiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović reagovao je na sankcije koje je ministarstvo finansija SAD uvelo Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Mijatović je nabrajao politička imena koja su na rukovodećim pozicijama u RS-u, poručivši da je entitet “zvanično” pod sankcijama.

“RS je ‘zvanično’ pod sankcijama. Dodik, Cvijanovć, Stevandić, Špirić, Višković… SNSD i njihovi sateliti su pod parolom borbe za RS upravo taj entitet stavili pod sankcije. Slijede veoma teški mjeseci u kojima će sve biti blokirano”, poručio je Mijatović.

Naglašava da je kompletno rukovodstvo bh. entiteta RS pod sankcijama i da je to jasno, zbog narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i visoke korupcije.

“Ovi ljudi su doveli u poziciju izolacije prevashodno srpski narod u BiH. Jasno je da se traže normalnije i drugačije politike među srpskim političkim strankama. Da li ih ima, vidjećemo. Ovdje se neće stati, međunarodna zajednica je spremna da nastavi sa kažnjavanjem onih koji vode ovakve politike, a da budemo jasni ni zvanični Beograd neće pomoći istima, jer interesi Srbije su interesi Srbije, ali to mnogi od njih ne shvataju”, istakao je.

Poručio je da je vrhunski srpski patriotski čin danas distancirati se i riješiti ovakvih politika.

“Nadam se da će sada to mnogi shvatiti i da se može pronaći nova većina i drugačiji pristup na političkom tržištu u RS-u. Vi ‘veliki’ Srbi ste entitet stavili pod sankcije, to vam vrlo jasno kaže onaj koga zovete srpskim izrodom i izdajnikom. Vidjećemo kako će mene, a kako vas historija upisati”, zaključio je.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.