Mijatović sa ministrom privrede Srbije: Ekonomska saradnja ispred politike

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović sastao se jučer u Beogradu sa ministrom privrede u Vladi Republike Srbije Slobodanom Cvetkovićem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru potvrđena je obostrana želja za daljnjim pozitivnim razvojem privredne saradnje BiH, odnosno Federacije BiH i Srbije.

Također, iskazano je zadovoljstvo rezultatima međusobne vanjskotrgovinske saradnje i potencirano opredjeljenje da se u narednim godinama znantno uveća obim robne i privredne razmjene.

Ministar Mijatović naglasio je da su poslovne zone i privredni sajmovi polje na kojem se treba proširiti saradnja i mjesta gdje se mogu produbiti kontakti i provesti konkretni planovi poslovne saradnje.

Ministar Cvetković potvrdio je opredjeljenost Srbije i njene privrede za što širu regionalnu saradnju. U tom smislu izrazio je velika očekivanja od predstojeće organizacije EXPO u Beogradu 2027. godine i pozvao privrednike iz BiH i oba njena entiteta da se pripreme i uzmu učešće u ovom velikom svjetskom privrednom događaju.

Ministri Mijatović i Cvetković dogovorili su intenziviranje kontakata dva ministarstva i najavili organizaciju sastanka privrednih komora Federacije BiH i Srbije.

Zajednički je ocjenjeno da je ekonomska saradnja važna i za razvoj svih drugih odnosa u regionu, te da političke nesuglasice i različita viđenja ne trebaju biti smetnja razvoju snažnih ekonomskih odnosa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.