Mijatović: Postoji precizan plan kako da se nasilno sruši vlast

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović oglasio se danas, 27. marta, na društvenoj mreži Facebook, te naveo da ‘postoji plan o nasilnom rušenju vlasti u BiH’.

Objavu Vojina Mijatovića prenosimo u cijelosti:

“Precizno osmišljena akcija koordinirana sa desno orijentisanim medijima, pojedincima, grupama, desno orijentisanim strankama, ranjivim kategorijama uz podršku desno orijentisanih pojedinaca u redovima vladajućih stranaka koji su nezadovoljni jer nisu ostvarili lične ambicije.

Od početka mandata gurala se priča o ‘nametnutoj vlasti’ iako se u blokadu došlo političkom korupcijom i kupovinom delegata za Dom naroda ispred očiju javnosti.

Sve vreme se gura priča o krhkoj većini i ako se mnogo puta dokazalo da ta većina može biti i 60 ruku. Paralelno se gura priča o restrikcijama i poskupljenju struje iako su milionski minusi u Elektroprivredi i rudnicima ostavljeni nama u amanet.

Pravosnažne presude za premijera i druge donijete od Suda BiH za milionski kriminal u doba korone se prikazuju kao montirani proces gdje su presuđeni ‘nevini’ ljudi.

Konstantno se guraju tekstovi o nezadovoljstvu, penzionera, boraca, rudara…. putem izjava pipaka duboke države prethodne vlasti u svim sistemima.

Historijski momenat otvaranja pregovora sa EU, se po svaku cijenu minimizira, dezavuiše i pokušava se po svaku cijenu ubiti pravljenje pozitivne atmosfere u društvu.

Počeli su tekstovi o ‘paljevinama’ iz 2014., uz pitanja imaju li građani pravo na bunt?

U desno orijentisane medije isključivo se guraju pojedinci iz vladajućih stranaka sa ‘patriotskim’ izjavama, a paralelno se brutalno pljuju svi ostali koji razvaljuju ostavštinu kriminalnog sistema.

Po svaku cijenu se pravi privid raskola u vladajućim strankama putem nebitnih i nezadovoljnih pojedinaca koji su frustrirani činjenicom da nisu ispunili lične ambicije.

Od svake odluke se pravi zavejra i sve se pakuje u omot izdaje.

Mogao bih još puno stavki navesti, samo uzmite naslove u mnogim medijima i izjave ključnih nosioca ovog projekta unazad godinu dana i sami povežite sve ovo i jasno je sve kao dan.

Krajnji cilj je haos, paljevine i nasilno preuzimanje vlasti, ako je cijena rat spremni su i na to samo da se ne otvara niz kriminialnih postupaka koji su u toku.

I naravno njihov odgovor će biti da je ovo teorija zavere, tvrdim odgovorno ovo je sve precizno smišljen plan nasilnog preuzimanja vlasti po svaku cijenu.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.