Mijatović poručio ruskom ambasadoru Kalabuhovu: BiH će biti i članica EU i NATO

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na Facebook profilu je objavio, kako je on to nazvao, pismo upućeno ruskom ambasadoru u BiH Igoru Kalabuhovu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Vaša Ekselencijo, Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država koja je članica Ujedinjenih Nacija i ima svoj Ustav i svoje institucije. Ruska Federacija je partner Bosne i Hercegovine i prijateljska zemlja, što smo mnogo puta do sada dokazali. Vi ste akreditovani ambasador prijateljske zemlje u Bosni i Hercegivini, a samim tim prijatelj i gost u našoj zemlji.

Kao prijatelj trebalo bi da shvatite da nemate pravo da se miješate u unutrašnje stvari naše zemlje, a pogotovo u prioritete spoljne politike zemlje u kojoj ste ipak samo gost.

Bosna i Hercegovina će biti i članica EU i NATO saveza jer je to stav većine građana u BiH, a da li ima koncenzusa oko toga je naša unutrašnja stvar. Da li ćete prisutvovati sastancima upravnog odbora PIC-a ili nećete je isključivo vaša odluka, ali vam to ne daje za pravo da držite ikom predavanja u našoj zemlji.

Ukoliko ste prijatelj naše zemlje dajte molim vas da se plati poreski dug Rafinerije nafte u Brodu koja je u vlasništvu ruske kompanije. Radi se o dugu koji premašuje stotine miliona maraka. Vjerujem da se ni u Rusiji ne može poslovati ukoliko ne plaćate poreze.

Ukoliko ste prijatelj ove zemlje dajte smanjite prisustvo vaših obavještajaca širom BiH koji vršljaju po vašem nalogu, to ne rade prijatelji.

Vaša Ekselencijo, BiH je u Evropi i ovdje ne stanuju metode gdje se neistomišljenici pokušavaju ukoliti na najbrutalnije načine kako se to radi nažalost u Ruskoj Federaciji što smo vidjeli na primjeru lidera opozicije Alekseja Navaljnija.

Vaša Ekselencijo, kada ste gost u nekoj zemlji, poštuje se domaćin, to je civilizacijska stvar i stvar kućnog odgoja – napisao je Mijatović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.