Potpredsjednik SDP BiH

Mijatović: Kraj Milorada Dodika je počeo

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH i potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović jučer je za N1 govorio o novoj političkoj krizi u BiH, odnosima u vladajućoj koaliciji i uslovima Milorada Dodika upućenim “Trojki”.

“Milorad Dodik ovo radi u kontinuitetu 20 godina, samo povećava intenzitet kako se radi o njemu. Došli smo do toga da svi sa crne liste ne mogu primati platu, a kamoli nešto više. Kraj Milorada Dodika je počeo. On će kao taoce držati građane i čitav entitet sve dok to bude mogao. Postavlja se pitanje svijesti i da li će se dalje pratiti suluda avantura takvog čovjeka”, kazao je Mijatović.

Da li će usvojiti republički izborni zakon i provesti izbore kako najavljuje?

“Koliko je puta on donosio zakone i otcjepljivao se. Dok on to radi, ministar Amidžić potpisuje odluku na nivou BiH. Došao je i situaciju da nema više ništa u rukama kako bi pregovarao da ostane na vlasti”.

O odnosima sa DF-om i SDA, Mijatović je kazao:

“Vidim da vlada nervoza strašna, ali neka se navikavaju. Polako im blijede priče oko izdaje, prodaje, ustupaka. Neka sjednu, stave prst na čelo i kažu: Naš premijer je u zatvoru. Osuđen je za kriminal u doba korone. To je rezultat naše politike. Ukoliko je to nevino osuđen čovjek kako tvrde, onda je i Dodik nevin u tom istom sudu. Sličan se sličnom raduje, to je normalno. Ja imam puno prijatelja u SDA i DF-u, ima sjajnih ljudi, ali ovo što rade nije dobro za ovo društvo. Uredu je biti opozicija, i mi smo bili, ali nemojte crtati mete na čelo bilo kome“.

“Otiđi u Srebrenicu i pokloni se žrtvama..”

Ultimatum koji je Trojki postavio Dodik o odbijanju odluka Schmidta i ambasadora?

“Evo mu ponuda: Čim ode u Srebrenicu i pokloni se žrtvama genocida, može sve to što je predložio. Evo ponude, neka ode kao čestit čovjek, kao Srbin i pokloni se žrtvama i može sve to..”, poručio je Mijatović.

Brzo ide nova vlast?

“Nervoza u okviru SNSD-a i satelita je ogromna, mislim da je ključ u Beogradu i Vučiću. Poslanici SDP-a će biti apsolutno za bilo koju većinu koja ne ukljčuje politike koje vodi Dodik i SNSD“, kazao je Mijatović te usput prokomentarisao odnos sa Ramizom Salkićem.

“Salkić mi se smije i namiguje, čuli ste šta sam mu rekao. O njemu je najbolje rekla nana Fata Orlović i treba da šuti dok je živ. Dodik je na toj sjednici iznio papire i pokazao finansijske transakcije sa Ramizom Salkićem. Što to nije komentarisao?“, kazao je.

Kada je riječ o SDP-u, MIjatovič je kazao:

“SDP mora postati brži, pristupniji za javnost, moramo postati stranka progresa, malo se mi pomjeriti i dati priliku novim generacijama“, a kada je riječ o unutarstranačkim izborima i potencijalnom novom predsjedniku stranke, Mijatović je kazao:

“Ja se rukovodim rezultatom na izborima. U ovom trenutku Bećirović jedini ima legitimitet da se pojavi kada bude izbor za predsjednika i bude kandidat. Uz korekciju nekih stavova bio bih raspoložen stati iza njega da bude novi predsjednik. Uz novi koncept SDP-a, stao bih uz njega”.

Ko su “promašaji” u SDP-u?

“SDA i DF stalno pričaju da smo to Nikšić i ja“, a kada se radi o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, kazao je:

“Još nismo donijeli odluku o kandidatu za gradonačelnika. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti nakon što vidimo programe. Nismo sujetni, jesmo mali ali smo pokazali da 2-3.000 glasova može biti ključno”.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.