Mijatović i ambasador Norveške: Nastavak snažne podrške BiH

Zamjenik federalnog premijera i ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH Vojin Mijatović primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Rainertsena.

Zamjenik premijera Mijatović zahvalio se norveškom ambasadoru na dosadašnjoj podršci Kraljevine Norveške euroatlasnkom putu Bosne i Hercegovine i brojnim razvojnim, socijalnim i obrazovnim projektima koji se uz finansijsku i drugu pomoć norveške Vlade provode u lokalnim zajednicama širom BiH.

Sagovornici su posebno naglasili važnost i ulogu Ambasade Kraljevine Norveške kao kontakt ambasade za saradnju sa NATO-om. Ambasador Rainertsen istakao je da će BiH i u budućnosti moći da računa na snažnu podršku Norveške na njenom približavanju i, u konačnici, članstvu u NATO savezu, saopceno je iz Kabineta zamjenika premijera Federacije BiH.