SDP BiH polaže račune građanima Sarajeva

Mi smo jedini garant ujedinjene BiH

Socijaldemokratska partija BiH poziva sve članove, simpatizere i predstavnike medija na završni predizborni skup, koji će se održati u Sarajevu na trgu ispred Narodnog pozorišta, 9. oktobra, s početkom u 18.30h

Slika

Socijaldemokratska partija BiH poziva sve članove, simpatizere i predstavnike medija na završni predizborni skup, koji će biti održan u Sarajevu na trgu ispred Narodnog pozorišta, 9. oktobra, s početkom u 18.30h.

U nepunih mjesec dana, kandidati SDP BiH na predstojećim opštim izborima, na čelu s predsjednikom partije i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom, generalnim sekretarom partije i premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem te kandidatom za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Hadžiomerovićem, proputovali su čitavu zemlju, polažući račun građanima za ono što su uradili u proteklom mandatu.

„Pred građane izlazimo predstavljajući naše rezultate i poručujemo im da vjeruju djelima, a ne šupljim riječima. Pri preuzimanju mandata zatekli smo stotine miliona dugova prema penzionerima, demobilisanim borcima, ratnim i neratnim invalidima, šehidskim i porodicama poginulih boraca, potpuni zastoj u javnim investicijama od autocesta do energetike te zabranu izvoza namjenske industrije iz BiH. Situacija je, srećom, danas potpuno drugačija,“ poručuje Nikšić.

Generalni sekretar SDP-a i premijer Federacije Bosne i Hercegovine ističe kako su penzije povećane dva puta i stvoren je zakonski okvir koji garantira njihovo povećanje u idućoj godini, došlo je do ekspanzije u javnim investicijama, naročito u izgradnji autocesta gdje je uloženo 1,2 milijarde KM, a već je spreman novi investicioni ciklus gotovo jednake vrijednosti. Prema njegovim riječima, vrlo brzo će započeti najveće investicije u energetiku u zadnjih 30 godina, a stvoreno je 10.000 radnih mjesta više nego na početku mandata njegove Vlade.

„Spašene su i tvornice Krivaja, Aluminij, Valjčići i Igman, radnicima su osigurana obeštećenja i povratak na posao, a zakonom o nelegalno stečenoj imovini koji je nedavno stupio na snagu obračunat ćemo se s privatizacijskim zločinima “ zaključuje Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, u  svojstvu budućeg člana predsjedništva, ne namjerava raditi kompromis oko dvije suštinske stvari – borbe protiv korupcije i kriminala te novih podjela Bosne i Hercegovine. „U Daytonu nije zamišljeno da Hrvati, Srbi i Bošnjaci žive zajedno, već jedni pored drugih. Ovako dalje ne ide i ne smije ići. Sanjam Bosnu i Hercegovinu, članicu NATO pakta i EU, zemlju u kojoj neće biti obespravljenih zbog imena, nacije, boje kože… Na tom putu očekujem podršku svih mojih sugrađana, podršku koja neće biti deklarativna već suštinska. Podršku u idejama i prijedlozima“, navodi Hadžiomerović.

Prema riječima dr. Zlatka Lagumdžije, protekli period je bio samo prvo poluvrijeme utakmice, čiji drugi dio donosi nastavak borbe protiv nepravde i nezaposlenosti u našoj zemlji. „Jasno se vidi da smo ujedinjeni na pravom putu ka boljoj budućnosti BiH i to nekima smeta. SDP BiH mora biti ujedinjen, jer mi smo jedini dokazani borci za ujedinjene BiH. Danas nam se nude stranke koje u svojim nazivima moraju imati imena svojih lidera, što dokazuje njihovu nesigurnost i iza njih ne stoji nikakva snaga, nego samo prazna obećanja. Najveći broj SDP-ovih zastupnika na državnom nivou jedina je garancija da strani tutori i domaći izdajnici ne podijele našu zemlju i to građani moraju znati“, poručuje u susret sarajevskog skupa dr. Lagumdžija.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.