“Naš odgovor” u Vogošći i Ilijašu

Građani, ipak, više vjeruju svojim očima nego praznim parolama vlasti

Već nekoliko mjeseci stranke na vlasti, njihove podružnice i propagatori pokušavaju uvjeriti narod kako živi u sreći i blagostanju, te vremenu neviđenog napretka, spektakularnih uspjeha i reformi. Za to vrijeme SDP provodi kampanju „Naš odgovor“ gdje stranačko rukovodstvo razgovara sa građanima koji, ipak, više vjeruju svojim očima nego praznim parolama vlasti.

12605289_1098108186889302_6021779519452793994_o

Danas su delegacije SDP BiH održale tribine u Vogošći i Ilijašu, nastavljajući tako skupove u Sarajevskoj regiji. Pažnju prisutnih je izazvalo današnje hapšenje Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, ali su zvaničnici saopštili da se žele suzdržati od komentara dok pravosudni organi ne završe svoj posao, te da pažljivo prate razvoj situacije. Mnogo govora je bio i o očitim etničkim podjelama zemlje koju aktuelna vlast provodi.

„Sada svjedočimo kako se politike podjele podižu na više nivoe, pa Vlada Federacije po etničkoj liniji dijeli sve – ministarstva, preduzeća, javne ustanove, pa čak i budžet za kulturu. To je jasan pokazatelj trećeentitetske klauzule koja se provodi u svakoj navodnoj „reformi“ koju ova vlast donosi. To što prave nije entitet sa hrvatskom većinom, nego entitet sa HDZ-ovom većinom, koji će krunisati i zacementirati suverenu vlast te stranke nad svim državnim resursima na ovom području. Metodama ovdašnje desnice, čiji je cilj potpuna podjela društva, pozavidjeli bi svi apartheidski režimi“ – upozorili su zvaničnici SDP-a na današnjem skupu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.