“Naš odgovor” u Vogošći i Ilijašu

Građani, ipak, više vjeruju svojim očima nego praznim parolama vlasti

Već nekoliko mjeseci stranke na vlasti, njihove podružnice i propagatori pokušavaju uvjeriti narod kako živi u sreći i blagostanju, te vremenu neviđenog napretka, spektakularnih uspjeha i reformi. Za to vrijeme SDP provodi kampanju „Naš odgovor“ gdje stranačko rukovodstvo razgovara sa građanima koji, ipak, više vjeruju svojim očima nego praznim parolama vlasti.

12605289_1098108186889302_6021779519452793994_o

Danas su delegacije SDP BiH održale tribine u Vogošći i Ilijašu, nastavljajući tako skupove u Sarajevskoj regiji. Pažnju prisutnih je izazvalo današnje hapšenje Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a, ali su zvaničnici saopštili da se žele suzdržati od komentara dok pravosudni organi ne završe svoj posao, te da pažljivo prate razvoj situacije. Mnogo govora je bio i o očitim etničkim podjelama zemlje koju aktuelna vlast provodi.

„Sada svjedočimo kako se politike podjele podižu na više nivoe, pa Vlada Federacije po etničkoj liniji dijeli sve – ministarstva, preduzeća, javne ustanove, pa čak i budžet za kulturu. To je jasan pokazatelj trećeentitetske klauzule koja se provodi u svakoj navodnoj „reformi“ koju ova vlast donosi. To što prave nije entitet sa hrvatskom većinom, nego entitet sa HDZ-ovom većinom, koji će krunisati i zacementirati suverenu vlast te stranke nad svim državnim resursima na ovom području. Metodama ovdašnje desnice, čiji je cilj potpuna podjela društva, pozavidjeli bi svi apartheidski režimi“ – upozorili su zvaničnici SDP-a na današnjem skupu.