Županja i Orašja

Mesihović u posjeti poplavljenim područjima

Na sastanku je konstatirano da i u Federaciji BiH i u Republici Hrvatskoj nema grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih bolesti, te da se provode sve potrebne higijensko-profilaktičke mjere

Slika

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministar zdravlja Republike Hrvatske Rajko Ostojić sastali su se danas u Zagrebu i potom obišli poplavom ugrožena područja u Republici Hrvatskoj i Federaciji BiH, odnosno Županju i Orašje.

Na sastanku je konstatirano da i u Federaciji BiH i u Republici Hrvatskoj nema grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih bolesti, te da se provode sve potrebne higijensko-profilaktičke mjere.

Ministri zdravlja su potom posjetili Državni stožer za zaštitu i spašavanje RH u Županji gdje su dobili sveobuhvatnu informaciju o protivepidemijskim mjerama koje se provode na ovom području. Nakon toga, prilikom posjete Bolnici u Orašju, kantonalni ministar zdravstva Blaž Župarić i direktorica  Ružica Vukić informirali su Mesihovića i Ostojića o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području Posavskog kantona.

Epidemiološka situcija se ocjenjuje nesigurnom zbog uslova vodosnabdijevanja, ishrane i stanovanja, ali nema pojave grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih oboljenja.

Mesihović i Ostojić su dogovorili da će se, uz pomoć Republike Hrvatske, odnosno Evropske unije, zaprašivanje to jest dezinsekcija iz zraka u cilju suzbijanja komaraca zajednički obaviti na ugroženim područjima u Republici Hrvatskoj i Federaciji BiH, odnosno BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.