Županja i Orašja

Mesihović u posjeti poplavljenim područjima

Na sastanku je konstatirano da i u Federaciji BiH i u Republici Hrvatskoj nema grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih bolesti, te da se provode sve potrebne higijensko-profilaktičke mjere

Slika

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministar zdravlja Republike Hrvatske Rajko Ostojić sastali su se danas u Zagrebu i potom obišli poplavom ugrožena područja u Republici Hrvatskoj i Federaciji BiH, odnosno Županju i Orašje.

Na sastanku je konstatirano da i u Federaciji BiH i u Republici Hrvatskoj nema grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih bolesti, te da se provode sve potrebne higijensko-profilaktičke mjere.

Ministri zdravlja su potom posjetili Državni stožer za zaštitu i spašavanje RH u Županji gdje su dobili sveobuhvatnu informaciju o protivepidemijskim mjerama koje se provode na ovom području. Nakon toga, prilikom posjete Bolnici u Orašju, kantonalni ministar zdravstva Blaž Župarić i direktorica  Ružica Vukić informirali su Mesihovića i Ostojića o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području Posavskog kantona.

Epidemiološka situcija se ocjenjuje nesigurnom zbog uslova vodosnabdijevanja, ishrane i stanovanja, ali nema pojave grupnog obolijevanja od masovnih zaraznih oboljenja.

Mesihović i Ostojić su dogovorili da će se, uz pomoć Republike Hrvatske, odnosno Evropske unije, zaprašivanje to jest dezinsekcija iz zraka u cilju suzbijanja komaraca zajednički obaviti na ugroženim područjima u Republici Hrvatskoj i Federaciji BiH, odnosno BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.