Mešić: Do povećanja akciza teško da će doći i u septembru

Teško da će u septembru Parlamentarna skupština BiH usvojiti zakon o povećanju akciza na naftu i naftne derivate s obzirom na komplikacije u vezi s parlamentarnom većinom i oštrim protivljenjem opozicije da se povećaju, kako kažu, nameti građanima BiH.

Krajnji rok koji je međunarodna zajednica dala BiH da usvoji zakon o povećanju akciza, te pristupi Transportnoj zajednici je septembar, međutim poslanici u Predstavničkom domu BiH skeptični su i ne vjeruju da će u septembru ovo biti riješeno. Posebno teška situacija je što ovaj put nema povjerenja ni SBB-a, a niti volje da prihvate akcize, te što SDA i HDZ BiH ostaju usamljeni kada je u pitanju ovaj zakon.

Mirsad Mešić (SDP BiH), poslanik u Predstavničkom domu BiH, ne vjeruje da će ovo Vijeće ministara BiH ponovo staviti akcize na dnevni red.
“Oni se sad bore za svoj opstanak. Izvještaj o radu im je oboren, prikupljaju se potpisi za njihovu smjenu. Akcize su bile veliki problem”, kaže Mešić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.