OO SDP BIH Bugojno

Melika Mahmutbegović ima toliko stanova, da ni sama ne zna gdje bi prije boravila

Većina ljudi koja ima riješeno stambeno pitanje obično ima i svoj krevet na kojem spava, ima svoje mjesto za stolom za kojim ruča, ima svoje mjesto ispred TV prijemnika i niz drugih „svojih“ mjesta. Većina nas je podložna tim sitnim i nebitnim navikama koje, uglavnom, nikom ne smetaju.

Problem nastaje kad imate toliko stanova da ni sami ne znate gdje bi prije boravili i stvarali te svoje sitne navike. E, na toj muci našla se i naša potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović.

Koji stan koristiti? Onaj neprijavljeni na Skenderiji, onaj na koji ima stanarsko pravo (kategorija ukinuta ranih 90-tih), neki navodno kćerkin, ili možda neki od sestara. Muke su to! Da se ne bi mučila i dalje, ona je, još 2015.godine, izabrala službeni stan u zgradi Vlade F BiH „Lipa“.

Ali eto, ni to nije džabe, i tu se mora plaćati kirija i režije, kuka u svojoj izjavi ministrica Melika. Plaća režije na dvije strane! Čini se da se malo preračunala u visini tih režija, odnosno da su to ukupne režije i za službeni stan i za taj neprijavljeni na Skenderiji.

To što plaća režije na dvije strane trebalo bi da nas malo odobrovolji, ali kako da nas odobrovolji činjenica da je iz Budžeta F BiH otišlo više od 700.000 KM za obezbjeđenje privatnog stana potpredsjednice Federacije BiH u kojem uopće ne stanuje i koji nije ni prijavila u imovinskom kartonu.

Možda na tom kartonu nije bilo više mjesta za te silne nekretnine?

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.