Sarajevo

Međunarodna zajednica treba pomoći u jačanju institucija sistema

Lidija Korać je savjetnika Pyotta upoznala sa predizbornim aktivnostima SDP BiH, koji su temeljeni na promociji konkretnih i završenih projekata tokom tri godine svog mandata na raznim nivoima vlasti

Slika

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH Lidija Korać danas je u Centrali ove partije održala sastanak sa Albertom Pyottom, političkim i ekonomskim savjetnikom Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, na kome je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji i stanjem u našoj zemlji.

Lidija Korać je savjetnika Pyotta upoznala sa predizbornim aktivnostima SDP BiH, koji su temeljeni na promociji konkretnih i završenih projekata tokom tri godine svog mandata na raznim nivoima vlasti.

„Iako smo za taj period učinili mnogo, ne mogu se zaobići činjenice da je naš rad često bio opstruiran od strane političkih protivinika, ali i institucija vlasti, čiji je rad, također, često bio blokiran od strane tih istih politčkih protivnika. Stav SDP-a je da međunarodna zajednica u BiH mora snažnije djelovati ka tome da institucije sistema budu jače i da konkretnije rade na otklanjanju problema koje blokiraju njihov rad“, naglasila je Korać i dodala da se i nakon ovih Opštih izbora mogu dogoditi slične situacije, kao sa početka ovog mandata, kada su neke političke stranke blokirale entitetske institucije i time ugrozile izbor legalno izabranih predstavnika vlasti.

„Takve stvari se ne smiju tolerirati, jer se time gubi dragocjeno vrijeme za formiranje vlasti, a samim tim, gubi se vrijeme i za omogućavanje provedbe izborne volje građana“, dodala je Korać.

Na sastanku je još bilo govora o ulozi javnih servisa tokom izborne kampanje i činjenice da su pojedini javni mediji više u službi političkih subjekata, nego građana. Savjetniku Pyottu je također iskazana zabrinutost i zbog nedavnog slučaja dostave većeg broja glasačkih listića namijenjenih za glasanje građana u inozemstvu na jednu adresu, što je presedan koji se do sada nije dogodio i koji ozbiljno može ugroziti izborni proces, dok pogotovo zabrinjava činjenica da Centralna izborna komisija BiH još nije poduzela konkretne korake ka razjašnjenju ovog slučaja.    

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.