Lagumdžija – Hill

Međunarodna zajednica treba ekonomski i politički podržati Zapadni Balkan

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne saradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholasom M. Hillom i njegovim saradnicima.

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne saradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Sagovornici su se usaglasili da je jačanje regionalne saradnje izuzetno važan segment na putu Bosne i Hercegovine u EU i euroatlantskim integracijama.   

Dr. Lagumdžija je istaknuo da su postojeći dobri odnosi među zemljama regiona, sjajna prilika da se uz političku i finansijsku podršku Evropske unije i međunarodne zajednice u cjelini, region ojača ekonomski, što će uz postojeće dobre političke odnose, nesporno dovesti do brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU. 

Dr. Lagumdžija je upoznao Hilla sa konkretnim projektima koje je predložila Bosna i Hercegovina u okviru regionalne saradnje.

Govoreći  o predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, sagovornici su zauzeli  stav da konferencija predstavlja konkretizaciju ranije zauzetih stavova EU u procesu približavanja regiona evropskim integracijama kroz doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju i jačoj regionalnoj povezanosti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.