Lagumdžija – Hill

Međunarodna zajednica treba ekonomski i politički podržati Zapadni Balkan

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne saradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholasom M. Hillom i njegovim saradnicima.

U fokusu sastanka bile su aktivnosti vezane za jačanje regionalne saradnje u svjetlu predstojeće Konferencije o Zapadnom Balkanu u Berlinu.

Sagovornici su se usaglasili da je jačanje regionalne saradnje izuzetno važan segment na putu Bosne i Hercegovine u EU i euroatlantskim integracijama.   

Dr. Lagumdžija je istaknuo da su postojeći dobri odnosi među zemljama regiona, sjajna prilika da se uz političku i finansijsku podršku Evropske unije i međunarodne zajednice u cjelini, region ojača ekonomski, što će uz postojeće dobre političke odnose, nesporno dovesti do brže integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU. 

Dr. Lagumdžija je upoznao Hilla sa konkretnim projektima koje je predložila Bosna i Hercegovina u okviru regionalne saradnje.

Govoreći  o predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, sagovornici su zauzeli  stav da konferencija predstavlja konkretizaciju ranije zauzetih stavova EU u procesu približavanja regiona evropskim integracijama kroz doprinos ekonomskom i socijalnom razvoju i jačoj regionalnoj povezanosti.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.