Denis Bećirović

Međunarodna zajednica ukazala na problem HDZ-a i SNSD-a, te politike treba poraziti

Državni zastupnik i kandidat Socijaldemokratske partije (SDP BiH) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović rekao je da je međunarodna zajednica jasno kazala da su HDZ BiH i SNSD glavni kočničari Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu.

„To su stranke koje kontinuirano pokušavaju zaustaviti naš EU i NATO put, koje opstruiraju rad državnih organa Bosne i Hercegovine, izazivaju vještačku političku krizu, zbog čega trpe svi građani i narodi Bosne i Hercegovine“, rekao je Bećirović za agenciju Patria, dodajući da je vrlo važno da je i međunarodna zajednica jasno etiketirala kočničare.

Ambasade kao i međunarodne organizacije u BiH saopćili su jučer kako su zabrinuti jer HDZ BiH i SNSD ne žele izmjene krivičnog zakona BiH, što pravosudnim institucijama u zemlji, kako su naveli, direktno oduzima instrumente da se efikasno bore protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Pismo su u srijedu navečer potpisale ambasade Kanade, Francuske, Njemačke, Japana, Nizozemske, Španije, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, OHR i OSCE.

Iz ambasada i međunarodnih organizacija u BiH je istaknuto da se HDZ BiH i SNSD bore za donošenje izmjena Zakona o krivičnom postupku u Parlamentarnoj skupštini BiH koje nisu u skladu sa međunarodnim standardima, a protive se amandmanima koji ispunjavaju te standarde i koji bi osigurali efikasan rad tužilaštava i sudova na nivou BiH. Štaviše, navodi se dalje u reakciji, u Parlamentarnoj skupštini BiH su stvarali proceduralne prepreke za usvajanje bilo kakvih amandmana na Zakon o krivičnom postupku.

Denis Bećirović smatra da je krajnje vrijeme, kako je rekao, da se i međunarodna zajednica i demokratske snage u Bosni i Hercegovini najodlučnije suprotstave destruktivnim politikama u zemlji. Dodao je da je 7. oktobar velika prilika da građani BiH poraze retrogradne politike, i to, dodao je, na demokratski i legalan način. Tu priliku, zaključuje, ne smiju propustiti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.