Damir Mašić

Mora doći do ujedinjenja ljevice u BiH

Rezultat ljevice na netom okončanim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini razbuktao je maštu opozicije koja uz povjerenju građana iza paravana kuje planove o zajedničkom nastupu na narednim, općim izborima.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić u razgovoru za N1 kaže da su vrata ove stranke otvorena. Prema njegovom mišljenju, to je jedina opcija koja omogućava veliki uspjeh na općim izborima za dvije godine.

”Ukoliko bude razuma, pameti, političke zrelosti to se do opštih izbora mora desiti. Ukoliko se pojedini budu ponašali kao na proljeće ove godine tokom pregovora oko zajedničkih kandidata, kad smo imali potpuno nerealne zahtjeve i ultimatume u smislu realne procjene stanja na terenu i kvaliteta ljudi, bojim se da to neće biti izvodivo. Što se tiče SDP-a, mi ne samo da smo imali otvorena vrata i pokušavali sve, bili smo spremni i na ustupke”, priča Mašić za N1.

On podsjeća na prijedlog lijevo orijentiranim strankama koje su u sarajevskoj Općini Centar imale svoje kandidate za načelnike. Razumijevanja tada nije bilo. Ispostaviće se, zajedničkim nastupom u ovoj Općini, rezultat bi bio drukčiji.

”Naš kandidat u Centru bio je spreman da se odrekne svoje kandidature u korist zajedničke priče, ali drugi na to nisu bili spremni. Ali, najmanje je bitno do koga je, nadam se da nakon ovih lokalnih izbora i spoznaje onoga o čemu smo sve vrijeme govorili, zajedno možemo puno više i da nije sporno odbraniti SDP-u svoje pozicije i osnoviti neke nove, ali bez zajedničke priče ne možemo napraviti veliki iskorak. Da smo svi bili zajedno, mogli smo imati između 15 i 20 načelnika u ključnim sredinama u BiH. Mi smo otvoreni i uvijek smo spremni, ne samo da razgovaramo već da predvodimo tu priču jer naše je najiskrenije mišljenje da ukoliko ljevica ne bude ujedinjena, nije više pitanje pojedinačnih stranačkih uspjeha već je u pitanju šansa države”, dodaje na kraju razgovora Mašić.

Podsjećamo, SDP je na proteklim lokalnim izborima osvojio ukupno osam načelničkih mjesta uz značajno povećanje utjecaja u općinskim vijećima u brojnim bh. općinama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.