Mašić pitao Željku Cvijanović čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici?

Šef kluba poslanika Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu Federacije BiH Damir Mašić postavio je otvorena pitanja članici Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željki Cvijanović s obzirom da je, kako je naveo, najavila da bi usvajanje Rezolucije o Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a moglo izazvati nemire u BiH.

Mašićeva pitanja za Cvijanović su čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici:

1. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su planirali mučku likvidaciju hiljada ljudi?

2. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva RS koji su naredili ubijanje?

3. Zločinaca iz vojske RS koji su mučki ubili nevine ljude?

4. Njihovih pomagača koji su nevine žrtve genocida krišom zatrpavali u masovne grobnice?

5. Onih koji su ih godinama kasnije u više navrata prekopavali i premještali u sekundarne i tercijarne masovne grobnice?

6. Zločinaca i monstruma Karadžića i Mladića koji su u toku agresije na BiH sve to planirali i radili, da bi se nakon iste kao najveći miševi krili po Srbiji prerušeni u babe?

7. Režima RS-a kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijeđa i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog?

– E zato je prvo cijelom čovječanstvu, ljudskoj civilizaciji, kao i svima nama na ovim prostorima potrebno da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kao trajno svjedočenje na ono što su monstrumi uradili. Isti oni koje vi štitite i slavite svih ovih godina – poručio je između ostalog Mašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.