Mašić o protivljenju Hrvatske da se uvedu sankcije za Dodika: Sramota kakve susjede imamo, pokazuju svoje pravo dvolično lice

Šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić reagovao je na to što se Hrvatska usprotivila uvođenju sankcija za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i pozvala na dijalog.

Mašić je poručio da je “sramota kakve susjede imamo”.

Kaže da Vlada Hrvatske odbijanjem sankcija Dodiku, čije akcije prijete miru i stabilnosti – ne samo BiH, nego i cijele regije – pokazuje pravo “dvolično lice”.

Mašić smatra da Hrvatskoj, izgleda, odgovara ovakva situacija.

– Sramota je kakve susjede imamo. Trenutno ⁦Vlada RH odbijanjem sankcija Miloradu Dodiku, čovjeku koji prijeti miru i stabilnosti i Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji, zapravo pokazuje svoje pravo dvolično lice kojem izgleda odgovara ova situacija – napisao je Mašić na Twitteru.

Podsjetimo, Gordan Grlić-Radman, hrvatski šef diplomatije, usprotivio se prijedlogu uvođenja sankcija za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, nakon što je Njemačka službeno zatražila od Europske unije uvođenje sankcija Dodiku, a što je potvrdila i njemačka ministrica vanjskih poslova, Annalena Baerbock.

Oslobođenje