Mašić o protivljenju Hrvatske da se uvedu sankcije za Dodika: Sramota kakve susjede imamo, pokazuju svoje pravo dvolično lice

Šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić reagovao je na to što se Hrvatska usprotivila uvođenju sankcija za člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i pozvala na dijalog.

Mašić je poručio da je “sramota kakve susjede imamo”.

Kaže da Vlada Hrvatske odbijanjem sankcija Dodiku, čije akcije prijete miru i stabilnosti – ne samo BiH, nego i cijele regije – pokazuje pravo “dvolično lice”.

Mašić smatra da Hrvatskoj, izgleda, odgovara ovakva situacija.

– Sramota je kakve susjede imamo. Trenutno ⁦Vlada RH odbijanjem sankcija Miloradu Dodiku, čovjeku koji prijeti miru i stabilnosti i Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji, zapravo pokazuje svoje pravo dvolično lice kojem izgleda odgovara ova situacija – napisao je Mašić na Twitteru.

Podsjetimo, Gordan Grlić-Radman, hrvatski šef diplomatije, usprotivio se prijedlogu uvođenja sankcija za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, nakon što je Njemačka službeno zatražila od Europske unije uvođenje sankcija Dodiku, a što je potvrdila i njemačka ministrica vanjskih poslova, Annalena Baerbock.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.