Sarajevo

Martinović i Hodžić razgovarali s izvršnim direktorom Svjetske banke

Zahvaljujući predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj pomoći, posebno u oblasti kreditiranja malih i srednjih preduzeća, predsjedavajuća Martinović istakla je da su tokom prošle godine u BiH uloženi značajni napori kako bi bila olakšana procedura za pokretanje biznisa i unaprijeđeno poslovanje u privatnom sektoru.

Slika

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH Danijela Martinović i njen zamjenik Seudin Hodžić razgovarali su danas s izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Heemskerkom i njegovim saradnicima o načinima buduće pomoći i podrške te međunarodne finansijske institucije BiH u saniranju posljedica katastrofalnih poplava. 

Naglašavajući spremnost Svjetske banke da nastavi pomagati BiH i da ostvaruje kontakte s međunarodnim donatorima i potencijalnim investitorima, Heemskerk rekao je da je za našu zemlju vrlo važno da vrijeme do donatorske konferencije posvećene saniranju posljedica poplava iskoristi kako bi provela neophodne reforme kojima bi bio unaprijeđen poslovni ambijent i privredni razvoj u BiH. 

Zahvaljujući predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj pomoći, posebno u oblasti kreditiranja malih i srednjih preduzeća, predsjedavajuća Martinović istakla je da su tokom prošle godine u BiH uloženi značajni napori kako bi bila olakšana procedura za pokretanje biznisa i unaprijeđeno poslovanje u privatnom sektoru. 

Ona je izrazila nadu da će predstojeća međunarodna donatorska konferencija za BiH biti uspješna i da će prikupljena sredstva biti iskorištena za saniranje direktnih šteta od poplava u domaćinstvima i infrastrukturi, kao i za pomoć oporavku preduzeća kako bi bila zadržana postojeća i otvorena nova radna mjesta. 

Na kraju sastanka, izvršni direktor Svjetske banke pozvao je bh. parlamentarce da učestvuju u redovnim godišnjim sastancima članova parlamenata iz cijelog svijeta koje ogranizira Svjetska banka i na kojim se, kako ?? rečeno, razmjenjuju korisne informacije o najboljim praksama i reformama provedenim u pojedinim zemljama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.