Marfi i Lakić: Kada se energetska sigurnost politizira, građani plaćaju cijenu

Ambasador SAD u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) sastao se danas u Sarajevu sa federalnim ministrom energetike, rudarstva i industrije Vedranom Lakićem.

– Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vedran Lakić i ja danas smo razgovarali o važnosti intenziviranja rada u Vladi FBiH na podršci energetskoj tranziciji i ostvarivanju zelenog rasta koji koristi svim građanima. Usvajanje tri zakona o energetskom sektoru u Parlamentu FBiH donijet će revoluciju u ulozi građana u razvoju sektora. Razgovarali smo i o neophodnim zakonima o prirodnom gasu, javno-privatnom partnerstvu, te zajednički izrazili žaljenje što prilika za diversifikaciju snabdijevanja BiH gasom kroz južnu interkonekciju i stvaranje radnih mjesta i ekonomskih prilika nije napredovala kako je zamišljeno. Kada se energetska sigurnost politizira, građani plaćaju cijenu. Radujem se bliskoj saradnji sa ministrom Lakićem kako bismo osigurali da više ne bude propuštenih prilika u budućnosti – poručio je Marfi, naveli su na Twitteru Ambasade SAD.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.