Sarajevo

Maksimalna podrška radu ICPDR-a i promociji Bosne i Hercegovine

Zamjenica ministra Salkičević-Dizdarević je iskazala spremnost, da će bez obzira na završetak povjerenog mandata u okviru Komisije i u budućem periodu pružiti maksimalno moguću podršku radu ICPDR-a i time dati i doprinos promociji Bosne i Hercegovine.

Slika

U okviru 17. Redovnog sastanka Međunarodne komisije za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR) 09.-10. decembra, održanog u Beču, razmatrano je nekoliko važnih pitanja od kojih se posebno izdvajaju Drugi plan upravljanja dunavskim slivom, Prvi plan upravljanja rizikom od poplava, te su prezentirani rezultati 3. Istraživačke ekspedicije na dunavu (JDS3) čiji su rezultati izuzetan doprinos u daljem radu na poboljšanju kvaliteta Dunava ali i pritoka.

Također, na ovom sastanku je izvršena primopredaja predsjedavanja ICPDR-om sa Bugarske na Republiku Hrvatsku, čime je i zvanično okončana uloga Zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine kao Predsjednice ICPDR 2013.

U okviru redovnog tzv. „TROIKA“ sastanka koji je prethodio 17. Redovnom sastanku ICPDR-a,  gdje učestvuju predsjednici iz 2013., 2014. i 2015. godine, iskazana  je zahvalnost i priznanje za gđi. Ermini Salkičević-Dizdarević koja je predsjedavala  ICPDR komisijom u 2013.godini te bila podrška bugarskom predsjedavanju 2014. godine.

G-đa Salkičević-Dizdarević je zahvalila svima koji su bili u Komisiji i dali podršku u radu. Naglasila je i značajnu ulogu i doprinos ICPDR-a kao partnera drugim komisijama poput onih u Aziji, Australiji ili Savskoj komisiji čiji je član Bosna i Hercegovina. Također, u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine započeti su važni projekti u kojima je ICPDR nezaobilazan faktor, poput rada na Dunavskoj strategiji ili uspostava Europske nagrade za rijeke na što smo ponosni.

Iako je formalno završila uspješno predsjedavanja Komisijom, zamjenica ministra gđa. Salkičević-Dizdarević je iskazala spremnost, da će bez obzira na završetak povjerenog mandata u okviru Komisije i u budućem periodu pružiti maksimalno moguću podršku radu ICPDR-a i time dati i doprinos promociji Bosne i Hercegovine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.