Maid Škiljo : Želim kroz svoj primjer podstaknuti mlade da se počnu baviti politikom

Recite nam nešto više o sebi i zašto baš SDP BiH kao političko opredjeljenje?

Zovem se Maid Škiljo, rođen sam 1988. godine u Doboju. Srednju ekonomsku školu završio sam u Tešnju. Ekonomski fakultet u Zenici završio sam 2014. godine, smjer računovodstveni i revizijski mendžment. Aktivan sam u društvenom životu, član sam više nevladinih organizacija i sportskih klubova. Oženjen, otac jednog djeteta. Trenutno obnašam funkciju potpredsjednika OO SDP Doboj Jug. Što se tiče političkog opredjeljenja stava sam da nam suživot, jednakost i socijalna pravda moraju biti osnovni principi, a to je moguće samo ostvariti i osigurati kroz SDP BiH.

Zbog čega ste se kandidovali na nedavno održanim lokalnim izborima?

Kandidovao sam se iz razloga što želim da svojim savjesnim, poštenim radom i aktivizmom kroz općinsko vijeće pomognem u razvoju i jačanju lokalne zajednice, želim zajedno sa kolegama i kolegicama vijećnicima i vijećnicama stvoriti bolji poslovni ambijent u općini Doboj Jug kako bi privukli nove investitore s ciljem smanjivanja nezaposlenosti, te maksimalnom iskorištavanju potencijala naše općine. Želim kroz svoj primjer podstaknuti mlade ljude da se počnu baviti politikom jer politika je sastavni dio života svakog čovjeka, ako se čovjek ne bavi politikom politika se bavi njim. Također, jedan od ciljeva kroz rad u vijeću je i podizanje aktivizama mladih u društvenom životu naše općine.

Šta smatrate kao glavni razlog trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini?

Nacionalizam i socijalna nepravda. Veliki državni aparat i administracija, neusklađenost obrazovnog sistema i tržišta rada su jedni od ključnih problema u BiH. Sistem vrijednosti u BiH ne postoji i izgubio je svaki svoj smisao. Sve ovo navedeno reflektuje se kroz napuštanje zemlje sve većeg broja mladih i obrazovanih ljudi. Trenutna vladajuća struktura ne čini ništa kako bi se ovaj negativan trend spriječio.

Vidite li svjetlo na kraju tunela, ima li nade za BiH?

Naravno, pobjeda SDP-a na izborima 2018.godine.

Šta smatrate kao prednost SDP-a u odnosu na druge političke opcije 2018.godine?

Uvođenjem sistema „JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS“ urađen je iskorak više ka demokratizaciji same partije što su birači prepoznali i na predhodnim lokalnim izborima. Također, fokus je stavljen na mlade i obrazovane kadrove i kao takvim je pružena šansa. Vlast SDP-a je iza sebe ostavila rezultat i treba nastaviti započeto. Svjest ljudi se mijenja, postaju svjesni da dijeljenje u nacionalne torove ne donosi ništa te da samo suživot, demokratija, vladavina prava može donijeti prosperitet i blagostanje državi BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.