Mahmuzić-Tunc: Nastavljamo razvijati prijateljske i diplomatske veze sa Turskom

Ministar pravde Republike Turske NJ.E. Yılmaz Tunç jučer je sa delegacijom stigao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini. Ministra i delegaciju dočekao je zamjenik ministra pravde BiH Elvir Mahmuzić na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Delegacije Ministarstva pravde BiH i Republike Turske posjetile su Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) gdje je otvoren trodnevni Međunarodni simpozijum “Borba protiv cyber kriminala“, koji je organiziran u saradnji Turske pravosudne akademije, Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA), Centra za obuku sudaca i tužitelja Federacije BiH i Centra za obuku sudaca i javnih tužitelja Republike Srpske. Simpozij je okupio najeminentnije stručnjake iz oblasti borbe protiv cyber kriminala iz Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a izuzetna je platforma za razmjenu iskustava i ideja u ovoj oblasti.

U sali Vijeća ministara Bosne i Hercegovine upriličen je zvaničan prijem za Ministra pravde i delegaciju Republike Turske gdje se razgovaralo o saradnji između dva ministarstva.

“Nastavit ćemo i u narednom periodu razvijati prijateljske i diplomatske odnose sa Republikom Turskom, posebno na polju vladavine prava”, istakao je Mahmuzić.

Delegaciju su činili i zamjenik ministra pravde Hurşit Yildirim, Generalni sekretar Vijeća sudija i tužilaca Atila Öztürk, ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin te ostali visokorangirani članovi delegacije

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.