Magoda na 60. bijenalu u Veneciji: Naši umjetnici su se istakli svojom autentičnošću i talentom, ostavljajući dubok utisak na međunarodnoj umjetničkoj sceni

Najstarija svjetska izložba umjetnosti, 60. bijenale u Veneciji, predstavila je radove više od 330 umjetnika na centralnoj izložbi “Stranci svuda”, uz izložbe u 88 nacionalnih paviljona.

U okviru ovogodišnje Međunarodne umjetničke izložbe, svoje radove predstavila su dva izuzetna umjetnika iz naše zemlje, Šejla Kamerić i Safet Zec s kojima se ministar Magoda sastao tokom svog boravka u Veneciji.

“Ovaj događaj je još jednom potvrdio bogatstvo i raznolikost umjetničkog stvaralaštva iz naše zemlje, te me učinio izuzetno ponosnim. Naši umjetnici su se istakli svojom autentičnošću i talentom, ostavljajući dubok utisak na međunarodnoj umjetničkoj sceni”, rekao je ministar Magoda.

Savremena umjetnica iz naše zemlje Šejla Kamerić predstavila je svoj rad u centru Venecije pod nazivom “Cease”, prezentirajući snažnu političku poruku mira. Projekt je nastao u saradnji sa sarajevskim Muzejom savremene umjetnosti, a produkciju ovog rada s velikim zadovoljstvom podržalo je i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Akademski slikar i grafičar mestro Safet Zec predstavio je svoja djela u Venecijanskom paviljonu pod nazivom “Domaći sekstant”, pružajući posjetiocima jedinstvenu priliku da se upoznaju s njegovim impresivnim umjetničkim stvaralaštvom i radovima, koji su osvojili srca publike širom svijeta svojom dubinom i emotivnom snagom.

“Ovo je izuzetna prilika da naša umjetnost bude predstavljena na globalnoj sceni, te da se povežemo s umjetničkom zajednicom iz cijelog svijeta. Radovi naših umjetnika dodatno su obogatili ovaj veliki umjetnički događaj, te su doprinijeli dijalogu o temama koje su univerzalne i važne za savremeni svijet”, poručio je ministar Magoda, zahvalivši se Safetu Zecu i Šejli Kamerić na njihovim izvanrednim doprinosima umjetnosti i kulturi, kao i svim organizatorima La Biennale di Venezia na izvanrednoj manifestaciji koja je okupila vrhunske umjetnike iz cijelog svijeta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.