Maglaj

Maglajska organizacija SDP BiH održala svoju Izvještajno-izbornu konferenciju

Maglajska organizacija SDP BiH, kao i mnoge općinske organizacije Partije širom BiH, u subotu, 27. 6. 2015, je održala svoju Izvještajno-izbornu konferenciju. Cijelim tokom, svečanom i radnom atmosferom, skup je bio pokazatelj da Partije i te kako ima u ovoj čaršiji i cijeloj maglajskoj općini, bar onoliko koliko je bilo i svih proteklih godina. Ponosno smo mogli konstatovati da smo stabilna organizacija, čvrstih stubova od dugogodišnjih članova, podmlađena svjesnim, mladim ljudima, koji su znali odabrati pravi put. 101 prisutan delegat Konferencije, od kojih je 34 izabrano u Općinski odbor, je još jedna potvrda ove tvrdnje.

U Izvještaju o radu u proteklom periodu, prethodni predsjednik OO SDP, Nurudin Smajlagić, se kritički osvrnuo na sve naše aktivnosti, naglašavajući i propuste, samo s željom da se ne ponove.
Obraćajući se prisutnim, novoizabrani predsjednik, Mirsad Mahmutagić, je između ostalog, rekao da mi, Maglajlije, ne trebamo nigdje dalje ići da bismo se uvjerili koliko jak SDP BiH treba Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, a koliko i mi, svaki član, trebamo SDP-u. Dugogodišnje životarenje u našem gradu, kao i postizborno stanje u BiH, dovoljan su razlog da jačamo SDP, kako u Maglaju, tako i širom cijele zemlje. Jer, nije trebalo proteći mnogo vremena, da svaki istinoljubiv Bosanac i Hercegovac, makar sam sebi, prizna da je vlast sa SDP, bez obzira na sve greške, bolje funkcionisala nego ova današnja. Neoboriva je istina da je SDP u tom periodu, kao i uvijek, stavio državu ispred stranke, dok su druge stranke opstrukcijama, potezanjem vitalnih nacionalnih interesa, kočenjem u provođenju odluka Parlamenata i Vlada, imale na umu samo kako doći ponovo do vlasti.

konf maglaj 1

Svi smo svjesni cijene koju smo platili. Ali, s ponosom možemo reći da je 3.vanredni kongres bio injekcija koja nas je počela dizati s koljena-kako SDP BiH u cjelini, tako i svakog srcem opredijeljenog SDP-ovca. Razloga za ustajanje imamo dovoljno, a možemo uspjeti samo jedinstveni, složni, bogati različitim mišljenjima i sposobnošću objedinjavanja različitosti u razmišljanju, kako bi naš kurs bio ispravan i prepoznat od građana.

Završavajući obraćanje, Mahmutagić je istakao da ovom Konferencijom samo stvaramo uslove za novi početak, za RESTART SDP i u Maglaju. Posla ima za sve koji žele raditi, treba nam svaki član. Ko neće, moliti ga nećemo, ali, kako pjesma kaže, bit će nas, mašala.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.