Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH

Magazinović zatražio da se kategorija “obijesna vožnja” uvrsti u Zakon o bezbjednosti saobraćaja

Saša Magazinović, poslanik SDP-a na današnjoj sjednici  Predstavničkog doma PSBiH govorio je danas o Izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaju te je naveo da je prije više od godinu dana govorio o ovom problemu, piše Patria.

Tada sam govorio o maksimalnim kazanama, a kao ilustraciju sam uzeo Austriju i Belgiju i njihovo zakonodavstvo. Nešto od tih sugestija je tada prihvaćeno i modifikovano našlo u nacrtu zakona, ali sadržaj mog pitanja se danas odnosi na obijesnu vožnju što je uvršteno u zakonodavstvo zemalja regije. Smatrao sam da treba uvrstiti to i u naše zakonodavstvo. Da li u Ministarstvu prometa i komunikacija razmišljaju da ovo uvrste u zakon i šta to imaju namjeru još mijenjati kako bi makar umanjili uticaj ubica na ulici – istakao je Magazinović.

Saša Dalipagić, zamjenik ministra prometa i komunikacija kazao je da nema tu informaciju, ali da je javna rasprava o ovom zakonu bila prošle sedmice te da je Magazinović trebao biti tamo.

-Taj zakon u drugom čitanju će biti pred Parlamentom, pa pomozite tada da se ta kategorija uvrsti – istakao je Dalipagić.

Magazinović je replicirao Dalipagiću i kazao da mu je „žao što ministar nije tu, jer bi tada sigurno dobio smisleniji odgovor“.

Jer ne trebate vi meni govoriti gdje sam trebao biti. Nije Vijeće ministara postalo onda kada ste došli vi u njega – napomenuo je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.